Havuç deyip geçmeyin: Uzmanlar faydalarını saya saya bitiremiyor!

Yapılan çalışmalar, havuç tüketiminin bazı kanser türlerinin riskini azaltabileceğini göstermektedir ve kalp sağlığını da faydalı.

Havuç deyip geçmeyin. Uzmanlar faydalarını saya saya bitiremiyor.

Havuç, Umbelliferae familyasına ait bir sebzedir. Turuncu, kırmızı, sarı ve beyaz olmak üzere çeşitli renklerde bulunur. Havuç, A vitamini, C vitamini, K vitamini, potasyum, lif ve çeşitli antioksidanlar açısından zengin bir besindir.

Havucun faydaları şunlardır:

Göz sağlığını destekler. Havuç, A vitamini açısından zengin bir besindir. A vitamini, göz sağlığı için gerekli olan lutein ve zeaksantin pigmentlerinin üretimine yardımcı olur. Bu pigmentler, gece görüşünde ve katarakt ve makula dejenerasyonu gibi göz hastalıklarının önlenmesinde rol oynar.

Kanser riskini azaltır. Havuç, antioksidanlar açısından zengin bir besindir. Antioksidanlar, hücreleri hasarlardan korumaya yardımcı olur. Yapılan çalışmalar, havuç tüketiminin bazı kanser türlerinin riskini azaltabileceğini göstermektedir.

Kalp sağlığını destekler. Havuç, potasyum açısından zengin bir besindir. Potasyum, kan basıncının düşürülmesine yardımcı olur. Yapılan çalışmalar, havuç tüketiminin kalp hastalığı riskini azaltabileceğini göstermektedir.

Sindirim sistemini destekler. Havuç, lif açısından zengin bir besindir. Lif, sindirim sistemini düzenlemeye ve kabızlığı önlemeye yardımcı olur.

Cildi korur. Havuç, C vitamini açısından zengin bir besindir. C vitamini, kolajen üretimine yardımcı olur. Kolajen, cildin yapısal proteinidir ve cildin esnek ve pürüzsüz görünmesine yardımcı olur.

Havuç, çeşitli şekillerde tüketilebilir. Çiğ olarak, pişirilerek, haşlanarak, salatalarda, çorbalarda, soslarda ve smoothielerde kullanılabilir.

Bakmadan Geçme