• Haberler
  • Güncel
  • Hep yumuşak olsun deyip durduk! Oysa kıtır kıtır kurabiye tarifi en çok tercih edilenmiş

Hep yumuşak olsun deyip durduk! Oysa kıtır kıtır kurabiye tarifi en çok tercih edilenmiş

Kurabiye hep yumuşak olmalı gibi bir algı var. Ancak kıtır kıtır kurabiyeler de oldukça lezzetli. Hem kolay hem de pratik. İşte kıtır kıtır kurabiye tarifi.

Hep yumuşak olsun deyip durduk! Oysa kıtır kıtır kurabiye tarifi en çok tercih edilenmiş
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İster kahvaltıda, ister 5 çayında isterseniz de gece vakti. Kurabiye, günün her saati tüketilen atıştırmalıkların başında gelir. Bu sebeple tatlı, tuzlu, unlu, elmalı gibi çok fazla sayıda çeşidi bulunur. Ancak genellikle kurabiye denince zihinlerde yumuşak bir görüntü oluşur. Oysa kıtır kıtır kurabiyelerin de kendine has lezzeti ve dokusu bulunur. İşte kıtır kıtır kurabiye tarifinin incelikleri. 

Osmancikhaber.com.tr sitesinin paylaşımın göre, yumuşak kurabiyeler kadar kıtır kıtır kurabiyeler de son dönemde oldukça popüler. Peki kıtır kıtır kurabiye nasıl yapılır? İşte tüm detaylar. 

Hep yumuşak olsun deyip durduk! Oysa kıtır kıtır kurabiye tarifi en çok tercih edilenmiş

KITIR KITIR KURABİYE TARİFİ YAPARKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER

125 gram tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 yumurta akı
2, 5 (iki buçuk)su bardağı un
Üzerine;
1 yumurta sarısı
1 kaşık susam
1 kaşık çörek otu

TARİF

Derin bir kaba oda sıcaklığında erimiş tereyağı ve diğer malzemeleri karıştırarak orta yumuşaklıkta bir hamur yapın.

İstediğiniz şekli verin.

Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam ile çörek otu serpin.

Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.

Afiyet olsun...

YUMUŞAK KURABİYELERE ELVEDA DİYORUZ

Kurabiye yapmayı sevenlerin en sık karşılaştığı sorunlardan biri de kurabiyelerin bekledikçe yumuşamasıdır. Peki, kurabiye neden yumuşar ve bunu önlemek için neler yapabiliriz? 

Kurabiyelerin yumuşamasının en önemli nedeni nemdir. Kurabiyeler piştikten sonra soğumaya bırakılırken, içindeki su buharı havaya karışır. Bu da kurabiyelerin nem oranını düşürür ve çıtır bir yapı kazanmalarını sağlar. Ancak, kurabiyeler havadaki nemi çekmeye devam ederler. Bu da zamanla kurabiyelerin yumuşamasına yol açar.

Kurabiyelerin yumuşamasını önlemek için yapabileceğimiz bazı şeyler şunlardır:

*Kurabiyeleri pişirdikten sonra tamamen soğumadan saklamayın. Soğumadan saklanan kurabiyeler, kapalı bir ortamda kendi buharlarıyla nemlenirler.*

Hep yumuşak olsun deyip durduk! Oysa kıtır kıtır kurabiye tarifi en çok tercih edilenmiş

*Kurabiyeleri hava almayan kaplarda veya poşetlerde saklayın. Böylece havadaki nemi çekmezler.*

*Kurabiyeleri sakladığınız kap veya poşetin içine birkaç adet pirinç tanesi koyun. Pirinç, nem emici özelliği sayesinde kurabiyelerin nemlenmesini engeller.*

*Kurabiyeleri buzdolabında veya derin dondurucuda saklamayın. Soğuk ortamlar, kurabiyelerin nemlenmesine ve bayatlamasına neden olur.*

*Kurabiyeleri farklı malzemelerden yapılmış olanlarla aynı kapta saklamayın. Örneğin, yağlı veya ıslak hamurlu kurabiyeler, kuru veya unlu hamurlu kurabiyeleri yumuşatabilir.*

Kurabiye yaparken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da hamurun kıvamıdır. Hamurun çok sert veya çok yumuşak olması, kurabiyenin pişme süresini ve sonucunu etkiler. Hamurun kıvamını ayarlamak için un veya sıvı malzemeyi azar azar ekleyerek hamuru yoğurun. Hamurun kulak memesi kıvamında olması idealdir.

Kaynak: Osmancikhaber.com.tr Derleme: Hakimiyet.com//

Bakmadan Geçme