• Haberler
  • Konya
  • Herkes çocuğunu bekledi o ise babasını: Konyalı dede 81 yaşında YKS'ye girdi!

Herkes çocuğunu bekledi o ise babasını: Konyalı dede 81 yaşında YKS'ye girdi!

Konya'da yapılan YKS sınavında alışılmışın dışında bir an yaşandı. Kadınhanı ilçesinde yaşayan Sadrettin Çalı, (81) hayali olan üniversiteye gitmek için YKS sınavına girdi. Babasının elinden tutup sınava getiren Salih Çalı ise, 'Şu ana kadar 3 ya da 4 çocuk getirdim sınava ama bu kadar heyecanlanmadım.' dedi. 

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Herkes çocuğunu bekledi o ise babasını: Konyalı dede 81 yaşında YKS'ye girdi!

Konya’nın Kadınhanı ilçesinde yaşayan 81 yaşındaki Sadrettin Çalı, ilerleyen yaşına rağmen hayalinin peşinden koşuyor.

70 yaşından sonra orta okul ve liseyi bitiren Çalı, üniversite okuma hayalini gerçekleştirmek için Meram Anadolu Lisesi’nde Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girdi.

Babasının elinden tutup sınava getiren oğlu ise, dışarıda heyecanla Çalı’nın sınavdan çıkmasını bekledi.

Şimdiye kadar sınava 3-4 çocuğunu getirdiğini söyleyen oğul Salih Çalı, babasında olduğu kadar hiçbir çocuğunda heyecanlanmadığını belirtti. 

Herkes çocuğunu bekledi o ise babasını: Konyalı dede 81 yaşında YKS sınavına girdi!

“ÖBÜR AİLELER BENİM KADAR HEYECANLANMAMIŞTIR”

Duyanların babasını sınava getirdiğine inanmadığını söyleyen Salih Çalı, 500’e yakın kişinin olayı doğrulatmak için kendisini aradığını ifade etti.

En az babası kadar heyecanlı olduğunu vurgulayan Çalı, “Babamın okuma azmi vardı. Bu sınava üçüncü girişi. Geçen sene kazandı, dışarı olunca gidemedi.

Biz de destekliyoruz. Üç dört çocuk getirdim sınava babamı getirdiğim kadar heyecanlanmadım. İnsanın babasını sınava getirmesi, beklemesi çok garip.

Öbür aileler benim kadar heyecanlanmamıştır. Şimdiye kadar herhalde 500 kişi beni aramıştır arkadaşlardan.

Bu şaka mı, gerçek mi diye soruyorlar. Ben de inanmıyorsanız, okulun önüne gelin, gerçek dedim. 81 yaşında bir insanı sınava getirmek anlatılması zor bir duygu.

Hukuk istiyordu, inşallah olur. Okutturacağız yani. Çok heyecanlıyım, merak ediyorum acaba nasıl geçti? Soracağım ilk soru bu.” şeklinde konuştu. 

Herkes çocuğunu bekledi o ise babasını: Konyalı dede 81 yaşında YKS sınavına girdi!

“KEŞKE ÜNİVERSİTEYE GİDEBİLSEM”

Orta okul ve liseyi 70 yaşından sonra bitirdiğini dile getiren Sadrettin Çalı ise üniversiteyi çok merak ettiğini aktardı. Çalı sözlerini şöyle sürdürdü: “Tarih sorularını sevdim. Matematik biraz zordu.

Sıkıntı çektim. Ama dini sorular kolaydı. O sorularda başarılı olacağımı tahmin ediyorum. Ben 70 yaşından sonra orta okul ve liseyi dışarıdan bitirdim.

İnşallah şimdi de üniversiteyi bitiririm. Üniversiteye gitmenin özlemindeyim. Keşke gidebilsem. 4 yılığı çok merak ediyorum.”

Sadrettin Çalı hedefinin 350 puan olduğunu belirterek sözlerini noktaladı.
 

Özel Haber

Bakmadan Geçme