Hırsızlık yaparken dikkat çekmemek için 4 yaşındaki oğlunu yanında götürdü

Adana'da bir kişi hırsızlık yaptığı sırada dikkat çekmemek için 4 yaşındaki oğlunu yanına aldı. Çarşıda alışveriş yapan bir kadının cebindeki telefonu çaldığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı. Kadının şikayeti  üzerine yakalanan hırsız çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı Serinevler Mahallesi'nde yaşanan olay, 24 Ocak günü öğle saatlerinde meydana geldi. Mustafa Ş. isimli şahıs hırsızlık yaparken dikkat çekmemek için 4 yaşındaki oğlunu yanına alarak, semt pazarına indi. 

Zanlı, pazarda alışveriş yapan Fatma A.'yı gözüne kestirdi. Daha sonra, kadının alışveriş yaptığı adama fiyat soruyormuş gibi yapan Mustafa Ş., kadının pardösüsünün cebindeki telefonu kaşla göz arasında aldı. Hırsızlık anları güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. 

Telefonunun çalındığını fark eden Fatma A. durumu polis ekiplerine bildirdi. Bölgeye gelen Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye başladı. Güvenlik kameralarından kimliği tespit edilen Mustafa Ş.’in daha öncede 5 ayrı hırsızlık suçundan arandığı öğrenildi.

Mustafa Ş. evine yakın bir sokakta polis ekipleri tarafından yakalandı. Çalınan telefon şüphelinin üzerinde bulundu. Şüpheli Mustafa Ş. emniyetteki ifadesinde,” İçindeki hattı kırıp, çöpe attım. Telefonu satıp, ihtiyaçlarımı karşılayacaktım” dedi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Mustafa Ş., adliyeye sevk edilirken çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Bakmadan Geçme