Hobi amaçlı başladı dünyaya açıldı: Konyalı kadın Türkiye'de ilki başardı!

Konya'da türban tasarım eğitmenliği yapan Çiğdem Çuhadar, hobi amaçlı olarak başladığı işte ustalaşarak, yurt içi ve yurt dışında saç tasarımı ve türban eğitmenliği yapan ilk Türk oldu.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Hobi amaçlı başladı dünyaya açıldı: Konyalı kadın Türkiye'de ilki başardı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hobi amaçlı başladı dünyaya açıldı: Konyalı kadın Türkiye'de ilki başardı!

 

Hobi amaçlı olarak başladığı işte azim ve kararlığı sonucu başarıdan başarıya koşan Çiğdem Çuhadar, yaptığı işlerle hem yurt içi hem de yurt dışından adından söz ettirmeye devam ediyor. Türkiye’den yurt dışına çıkan ilk türban eğitmeni olan Çuhadar, kararlığı ve azmiyle kısa sürede işinde ustalaşarak, 10 binin üzerinden öğrenciye ders vermeye başladı. Türban tasarımına merak ve ilgiyle başlayan eğitmen yurt içi ve yurt dışından toplam 62’den fazla ödül alarak, alanında en iyisi olduğunu kanıtladı. İşte başarılı kadın örneklerinden olan Çiğdem Çuhadar’ın (45) hikayesi…

Hobi amaçlı başladı dünyaya açıldı: Konyalı kadın Türkiye'de ilki başardı!


HOBİYLE BAŞLAYAN VE YURT DIŞINA KADAR UZANAN BİR BAŞARI HİKAYESİ


Bir işte başarılı olmak için çok çalışmanın yanı sıra o işe meraklı ve ilgili olmakta gerekli. Bahsedeceğim kişi tamda bu sözlerin vücut bulmuş hali. Konyalı Çiğdem Çuhadar, Küçüklükten beri saç tasarımlarına meraklı ve ilgili olarak büyüse de 32 yaşına kadar herhangi bir çalışma yapmamıştı, ta ki yolu İstanbul’a düşene kadar. O günden sonra adete hayat onun için yeniden başladı. Çalışma isteği, azim ve hobisi birleşince onu durduracak, hızını yavaşlatacak bir şey kalmamıştı önünde. Aldığı eğitimle yeteneğini birleştiren Tasarımcı Çuhadar, günden güne yükselmeye başladı. Zaman geçtikçe adından söz ettirmeye başlayan Eğitmen, yıllar sonra alanında en iyisi olarak yurt dışına çıkan ilk kadın oldu. Çırağın sarayı başta olmak üzere birçok yerde defileye katılan eğitmen, alanında tabiri caizse usta olarak görülmeye başlandı.   Yurt içi ve yurt dışında toplamda 62’den fazla ödüle layık görülen  Çuhadar, mesleğini sürdürmek ve gelecek kuşaklara aktarmak için öğrencilere ders vermeye başladı.

Hobi amaçlı başladı dünyaya açıldı: Konyalı kadın Türkiye'de ilki başardı!

Şu ana kadar toplamda 10 bin den fazla kişiye ders veren Çiğdem Çuhadar, yaşadığı mutluluğu şu sözlerle tarif ediyor: “Tasarımcılığa başlamam tamamen hobi amaçlıydı. Şimdi ise 10 bin den fazla öğrencim oldu. Ve onlar da artık birer tasarımcı ve eğitmen olmaya başladılar. İşin maddi yönünden ziyade maneviyatı çok büyük. Artık mesleğimi kuşaklara aktardım ve mesleğimi yaşatma adına önemli adım attım. Bu mutluluğun tarifi yok. Çok mutluyum.” 


“YURT İÇİNİN YANI SIRA YURT DIŞINDA DA EĞİTMENLİK YAPIYORUM”


Mesleğine başlaması hakkında Hakimiyet Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Çiğdem Çuhadar, hobi amaçlı işe başladığını aktardı. 32 yaşında kurslara gittiğini bildiren Çuhadar, şunlara değindi: “Küçüklükten beri el becerim ve tasarımlara ilgim vardı. Ve tasarımcı olmak istiyordum. 32 yaşına kadar somut bir adım atmamıştım, ta ki günün birinde İstanbul’da bulunana kadar. O arada kurslara başvurdum ve bu süreçte sürekli üzerine koyarak, işimde ustalaştım. Şu an için 62’den fazla ödül aldım. İlk ödülü de 7 yıl önce aldım. Türkiye’nin yanı sıra, yurt dışında da Tunus, Kıbrıs ve Arap ülkelerinden ödül almaya başladım. Aynı şekilde yurt içinin yanı sıra yurt dışında tasarım eğitmenliği yapıyorum. Eğitmenliğin yanı sıra yurt içinde kendi adımızla da bayilik veriyoruz.” 

Hobi amaçlı başladı dünyaya açıldı: Konyalı kadın Türkiye'de ilki başardı!


“GELİNLERİMİZİN ÖZEL GÜNLERİNDE YANLARINDA OLUYORUZ”


Gelin başı yapımının çok önemli olduğunun altını çizen tasarımcı, gelinlerin özel anlarını güzelleştirdiklerini vurguladı. Sözlerini devam ettiren eğitmen, şöyle konuştu: “Gelin başı yapımı çok önemli ve çok zor bir konu. Gelinlerimize çok özen gösteriyoruz. Saç tasarımlarımızı gelinlerin çene yapılarına göre yapıyoruz. Gelinlerimizin özel günlerinde yanlarında oluyoruz. Gelin başı zor bir konu dediğim gibi geçenlerde süre tuttum bir baş tasarımını, 7 dakikada bitiriyorum. Yaptığımız her saç, 3 gün, 3 gece bozulmaz. Ülke geneli ve ülke dışında 10 bin den fazla öğrencim var. Öğrencilerime, işi öğreterek altın bilezik hediye ediyorum. Bir de öğrencilerime hep şunu öğütlüyorum; ‘Pes Etmesinler, çabalasınlar’.” 


Son olarak sözlerini toparlayan Çiğdem Çuhadar, azim ve istekle yapılan işin, başarıyla sonuçlanacağına vurgu yaptı. İnsanları sevdiği işe yönelmelerini tavsiye eden Tasarımcı Çuhadar, sözlerini noktaladı. 

VİDEO HABER: ŞAHİN YALDIZLI

 
 

Yorumlar 2
Seda Açıkgöz 12 Ekim 2023 12:59

Çigdem hocam ile zoom eğitiminde tanıştım ve Bilecik ilinden gelip sadece bir gün eğitim aldım egitim aldığım gün iki gelini vardı canlı canlı beraber gelin hazırlığı beraber yaptık şuan salonda 6 ay oldu dolu dolu gelin hazırlayıp çıkarıyorum her şey için çok teşekkür ederim hocam iyi ki tanıdım sizi iyi ki hayatıma sihirli asanizla dokunuş yaptınız

Muhammed Akbulut 10 Ekim 2023 23:06

Çok güzel bir haber ve böyle güçlü kadınların olduğunu bilmek çok güzel. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Haber çok güzel işlenmiş tebrikler başarılar

Bakmadan Geçme