• Haberler
  • Ekonomi
  • Hükümet kiralar için harekete geçti! Doğrudan müdahale geliyor...

Hükümet kiralar için harekete geçti! Doğrudan müdahale geliyor...

Fahiş kiraya karşı yüzde 25 artış sınırı getiren hükümet, boş tutulan evlere yönelik vergi artışı planlamaktadır. Türkiye genelinde boş tutulan evlerin bölgesel haritası oluşturulacak ve yüksek kira beklentisiyle boş tutulan ev sahiplerinin vergileri artırılacaktır. Mal sahiplerine yüksek vergi yerine satış fiyatında veya kira bedelinde indirim yapma seçeneği sunulacaktır. Böylece, boş evlerin değerlendirilmesi ve konut talebinin artması hedeflenmektedir.

Hükümet kiralar için harekete geçti! Doğrudan müdahale geliyor...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fahiş kiraları yüzde 25 artışla sınırlayan hükümet, fırsatçılara karşı önlemler almayı planlıyor. Yüksek kira beklentisiyle boş tutulan evlerin vergileri artırılacak. Türkiye genelinde boş olan evlerin bölge bölge haritası oluşturulacak. Vatandaşların gelirin üzerindeki yüksek kira artışlarına karşı yeni çözüm planları hayata geçirilecek. Yüzde 25 olarak belirlenen kira artış oranı nedeniyle evlerini kiraya vermek istemeyen ev sahipleri, "uzun süren bakım/onarım" gerekçesine sığınarak birçok evin boş kalmasına ve krizin daha da derinleşmesine sebep oldu. AK Parti Meclis Grubu, söz konusu konuyu yakından takip ediyor.

FAZLADAN VERGİ GELİYOR

Kısa sürede hayata geçirilecek uygulama ile boş konut sıkıntısı yaşanan kentlerde, 'evimi yüksek fiyattan kiralarım düşüncesiyle yıllardır konutlarını boşta bekleten ev sahiplerinin' emlak vergi yükü artırılacak. Böylece bu evlerin ikamete açılması hedeflenecek. Mal sahiplerinin yüksek vergi ödemek yerine evin satış fiyatı ya da kirasında indirime gitmesi sağlanacak.

BOŞ EVLERİN HARİTASI ÇIKARILACAK

Bu şekilde arz sıkıntısı aşılmaya çalışılırken bu kapsamda Türkiye'deki boş evlerin haritası da çıkartılacak. AK Parti Meclis Grubu'nda fikir düzeyinde olan çalışmanın uygulama altyapısı için ilgili kurumlar nezdinde istişareler yürütülecek. Düzenlemenin kısa sürede tamamlanarak teklif olarak Meclis'e sunulması bekleniyor.
 

Bakmadan Geçme