• Haberler
  • Ekonomi
  • Hükümet ortağı yeni asgari ücreti Erdoğan'dan önce açıkladı: İşte milyonların alacağı ücret

Hükümet ortağı yeni asgari ücreti Erdoğan'dan önce açıkladı: İşte milyonların alacağı ücret

Cumhur İttifakı ortaklarından Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri Mustafa Destici, yaklaşan asgari ücret zammına ilişkin konuştu. Komisyon öncesinde rakam da veren Destici, verilecek ücret için ''Bundan aşağı olmamalı'' dedi.

Hükümet ortağı yeni asgari ücreti Erdoğan'dan önce açıkladı: İşte milyonların alacağı ücret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

28 Mayıs seçimlerinin geride kalması sonrasında tüm gözler hükümetin seçim sürecinde verdiği ekonomik vaatlere çevrilmiş durumda.

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Ramazan Kaya ise asgari ücrete temmuz ayında bir iyileştirme yapılması iş dünyasının gündem maddeleri arasında olduğunu aktardı.

Kaya, temmuz ayında asgari ücrete yüzde 25-35 aralığında bir ara zam geleceğinin konuşulduğunu, bunun da 10 bin 500 TL ila 11 bin 500 TL aralığında bir tutara tekabül ettiğini dile getirdi.

Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 10 bin 8 lira, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 8 bin 506 lira 80 kuruş olarak uygulanıyor.

Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 11 bin 759 lira 40 kuruş. Bunun 10 bin 8 lirasını brüt asgari ücret, 1551 lira 24 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 200 lira 16 kuruşunu işveren işsizlik sigorta fonu oluşturuyor.

MUSTAFA DESTİCİ RAKAM VERDİ

Ekonomideki gelişmeleri dikkatlice takip ettiklerini kaydeden Destici, şu görüşü paylaştı:

"Türk lirasının döviz ve altın karşısındaki değer kaybını endişe verici bulmakla beraber durumun kontrol edilebilir ve yönetilebilir olduğunu görüyoruz.

Hükümet, bu süreçte orta ve alt gelir gruplarını enflasyon, hayat pahalılığı ve ekonomik dalgalanmaların neden olduğu kriz şartlarından korumak için gerekli tedbirleri almalıdır."

Destici, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun yeni asgari ücreti belirlemek üzere toplanacağını hatırlatarak, "Ölçü nedir? Elbette ki enflasyon farkıdır. Yeterli midir? Yetersizdir. Dövizdeki yükseliş de alım gücünün düştüğü de dikkate alınmalıdır. Dolayısıyla asgari ücret, minimum 10 bin liranın üzerine çıkarılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme