Hüseyin Sevim Köroğlu İlkokulu'nda Cumhuriyet coşkusu

Hüseyin Sevim Köroğlu İlkokulu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. Yılını coşkuyla kutladı

Konya İli Karatay İlçesinde bulunan Hüseyin Sevim Köroğlu İlkokulu’nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 100.Yılı büyük bir coşku ve sevinç ile kutlandı.

Hüseyin Sevim Köroğlu İlkokulu'nda 100.yılda 100 tanede balon uçuruldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından günün anlam ve önemi ile ilgili konuşma yapan okul müdürü İbrahim Yeniay konuşmasında, Cumhuriyetimizin ilan tarihi olan 29 Ekim 1923’e gelinen süreçte milletimizin çok zorlu badireler atlattığını, bu asil milleti tarihten silmek isteyen düşmanlara karşı Kurtuluş savaşında verilen kararlı mücadeleyi vurguladı.

Yeniay sözlerini şöyle sürdürdü: “Cumhuriyetin en büyük erdeminin; Türk toplumunu ulus olma bilincine kavuşturması ve bireyi yurttaş konumuna yükselttiğini dile getirerek hak ve hürriyetlerden yoksun toplumların ayakta kalmalarının ve yaşamalarının mümkün olmadığını dile getirerek, Filistin’de yaşanan İsrail vahşetinin en acı bir örnek olduğunu, burada katledilen çocukların acısını yürekten hissediyoruz” diye konuştu.

Daha sonra öğrencilerin hazırladığı birbirinden güzel gösteri etkinlikleri ve günün anlamı ile ilgili şiirler okundu. Öğrenciler tarafından okul bahçesinde çizilen Cumhuriyetim 100.Yıl koreografisi veliler tarafından büyük alkış aldı. Ayrıca gökyüzüne 100 tane balon bırakıldı.

Kutlama sonrası okul tarafından düzenlenen “100. YILDA CUMHURİYET" konulu resim sergisi ziyaretçiler tarafından gezildi. 

Bakmadan Geçme