Hz. İsa'ya kavuşmak için aç kalıp öldüler

Kenya'da Hz. İsa'ya kavuşmak için ölüm orucunda yaşamını yitirenlerin sayısı 90'a yükseldi.

Kenya’nın Malindi kasabasında Good News International Kilisesinin Qapazı Paul Mackenzie Nthenge, müritlerine “Aç kalarak Hz. İsa’ya kavuşabilirsiniz” vaadiyle kandırıp ölümlerine sebep oldu. Malindi Emniyet Müdürü Charles Kamau, yaptığı açıklamada Kilise yakınındaki Shakahola Ormanı'nda bulunan ceset sayısının 90’a ulaştığını belirtti.

112 kişi hâlâ bulunamıyor
Emniyet Müdürü Kamau, cansız bedenlerin çoğunun toplu mezardan çıkartıldığını söyleyerek olayla ilgili 3 kişinin gözaltına alındığını ifade etti. Diğer yandan Kızılhaç tarafından yapılan açıklamaya göre 112 kişinin halâ kayıp olduğu belirtildi.

Tarikat lideri gözaltına alındı
Diğer taraftan, konuya ilişkin ilk kez açıklama yapan Kenya Devlet Başkanı William Ruto, tarikatta yaşananların "terörizmden farksız" olduğunu ifade etti. Ruto, "Teröristler çirkin eylemleri için dini kullanıyorlar. Mackenzie gibi adamlar da aynı şeyi yapıyor. Bu tip adamların, diğer terörist ve suçluların dini yok. Ait oldukları yer hapis, olması gerektikleri yer orası." dedi. Papaz Nthenge'nin şikayetler üzerine daha önce birkaç kez gözaltına alındığı ve serbest bırakıldığı öğrenildi.   
 

BEYZA DEMİREL 

Bakmadan Geçme