• Haberler
  • Konya
  • Hz. Mevlana aşkıyla ABD'den Konya'ya geldi: 'Kendimi çok huzurlu hissediyorum' 

Hz. Mevlana aşkıyla ABD'den Konya'ya geldi: 'Kendimi çok huzurlu hissediyorum' 

Hz. Mevlana'nın 751. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma törenleri kapsamında Konya'da bulunan İran asıllı Dr. Saeid Vakili, gazetemize ziyarette bulundu. Saeid Vakili'yi Gazetemiz imtiyaz sahibi Yusuf Gürbüz,  Mali ve İdari İşler Müdürü Mustafa Uğurlu,  Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Zafer Samancı karşıladı. 

Hz. Mevlana’yı anmak için Amerika Birleşik Devletleri’nden Konya’ya gelen İran asıllı Dr. Saeid Vakili, gazetemize ziyarette bulundu. Saeid Vakili’yi Gazetemiz imtiyaz sahibi Yusuf Gürbüz,  Mali ve İdari İşler Müdürü Mustafa Uğurlu,  Sorumlu Yazı İşleri Müdürümüz Zafer Samancı ağırladı.

Ziyarette açıklama yapan Vakili, “Şu an burada bulunmak çok güzel. Kendimi çok mutlu ve huzurlu hissediyorum. Konya’da manevi bir hava var. Manevi hava bana da yansıyor.” şeklinde konuştu. 

Hz. Mevlana aşkıyla ABD'den Konya'ya geldi: 'Kendimi çok huzurlu hissediyorum' 

“YAŞADIĞIM HUZURU ANLATMAMA İMKÂN YOK”

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan İran asıllı Dr. Saeid Vakili, Hz. Mevlana’yı anma programları kapsamında Konya’ya geldi. Hz. Mevlana ve Konya hayranı olduğunu dile getiren Saeid Vakili, “Hz. Mevlana ve Konya’nın kalbimdeki yeri çok ayrı.

Şeb-i Arus programlarına her yıl katılıyorum. Türkiye’ye ne zaman gelsem kendimi manevi aşkın içinde buluyorum. Konya ve Mevlana hazretleri benim vazgeçilmez aşkım. Burada bulunduğum süre içinde yaşadığım huzuru anlatmama imkân yok.”  dedi. 

Hz. Mevlana aşkıyla ABD'den Konya'ya geldi: 'Kendimi çok huzurlu hissediyorum' 

“TÜRKİYE’DEKİ İNSANLAR, ÇOK SICAKKANLI”

Türkiye’deki insanları daha sıcak ve samimi bulduğunu vurgulayan Vakili, “Amerika, Türkiye’ye oranla çok zengin ve gelişmiş bir yer. Oradaki insanların maddi gücü de Türkiye’de yaşayan birine göre daha iyi.

Ancak buradaki insanlar kadar neşeli değiller. Türkiye’deki insanlar, çok sıcakkanlı ve güler yüzlü. Herkes çok samimi. Burada dostluklar da daha samimi. Herkes enerji dolu. Bu enerji bana da enerji veriyor. Burada manevi bir hava var ve bu durum bana da yansıyor.” diye konuştu. 

SAEİD VEKİLİ KİMDİR

1957 yılında İran’da dünyaya gelen Saeid Vakili,  Japonya, Çin, Mısır, Yunanistan, Kanada, Meksika , Hindistan, Nepal ülkelerine ve Amerikadaki Kızılderililer tarafından büyük üstad rütbesine ulaşmıştır.  Avrupa özel enerji çalışmaları ve araştırmaları merkezi tarafından 2011-213 yılları arasında Fütürizm dalında Dünyanın en iyi Fütüristi ve kahini seçildi.

Amerika da  CNN, Newyork Times gibi önemli basın kuruluşlarında  hakkında yapıulan haberlerle birok dünya ülkesinde tanındı. 1 Ocak 2011 de ontology adlı kitabını çıkardı. Kitap Dünya çapında büyük ilgi gördü. Kaddafinin cesedinin tekmelenmesinden bazı deprem olaylarına kadar gün vererek yaşanacak olayları öngörmesi ile dünya çapında her kesim tarafından saygı duyulan vesevilen bir isim oldu.

Vakilinin en önemli kehanetlerinden birisi ise dünya da başlayacak olan islami bölünmelerin neticesinde oluşacak savaş ortamı ve bu  ortamda oluşacak terör yanlısı DEAŞ örgütünü işaret etmesi olarak biliniyor.  Dr. Saeid Vakili Dünya liderleri, büyük politikacılar ve düşünürler arasında tanınır bir kişidir.

Ayrıca Dr. Saeid Vakili’nin aralarından Amerika başkanlarından Obama, Trump, Ronald Reagan ve dünyaca ünlü isimler olan CNN sunucusu Larry King, Ağır siklet dünya boks şampiyonu Muhammet Ali Clay Amerikalı ve dünyaca ünlü daha birçok isimle dostluğu  var.

Hakimiyet Gazetesi - Hakimiyet Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!