• Haberler
  • Ekonomi
  • İçme suyu fiyatlarına vatandaş tepkili! Marketlerde fiyatlar birbirini tutmuyor!

İçme suyu fiyatlarına vatandaş tepkili! Marketlerde fiyatlar birbirini tutmuyor!

Tarım Kredi marketleri içme suyu fiyatında zincir marketleri solladı geçti

Kooperatif marketlerde satılan su ile zincir marketlerde satılan aynı markaya ait sulardaki fiyat farkı göze çarptı. Bir zincir markette 4,95 TL olan yarım litrelik içme suyunun İstanbul'daki Tarım Kredi marketlerinde 5,90 TL’ye satıldığı görüldü. 1 TL'lik fiyat farkı vatandaşların tepkisini çekti.

İlk şubesini Mart 2017’de açan Kooperatif marketler tüketicilere yaygın bir ağ ile hizmet sunabilmek ve uygun alışveriş sunma amacıyla yurt genelinde şube sayısını artırmayı hedefliyor.

FİYATLARI SOLLADI

Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde bulunan ürünlerin daha ucuz olması vatandaşlar tarafından bilinirken, son zamanlarda tersi yönünde bir hal aldı. Özellikle söz konusu şubelerde bazı temel gıda ürünlerindeki fiyatlar, hem yerel hem de zincir marketlerde bulunan bazı ürünlerin fiyatlarını solladı.

VATANDAŞ TEPKİLİ

Metin Gülşen isimli vatandaş, “Bazı marketlerde su 6 lirayken, bazı marketlerde 3 liradan satılıyor. Ben bazı marketlerde 1,5 litrelik suyu 7 liraya alırken, bazı marketlerde 0,5 litre olan su 6 liraya satılıyor. Aynı marka olmasına rağmen marketlere göre fiyat farkları çok fazla. Bu durumun denetlenmesi gerekiyor” dedi.

Bakmadan Geçme