İftarda hızlı yemek yemenin açtığı sorunlar

Liv Hospital Samsun Kardiyoloji Kliniği’nden Uzm. Dr. Yunus Amasyalı, insanların iftar sonrası fazla besin alarak soluğu acillerde aldığını, bu nedenle sağlıklarını düşünenlerin iftarda aldıkları besinlere dikkat etmesi gerektiğini anlattı.
Ramazan ayının gelmesiyle hastanelerin acil servislerine gelenler arasında iftarda yemeği fazla kaçıranların sık olduğunu belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr. Amasyalı, hastaneye gelenlerden özellikle kalp ve mide şikâyetleri ile doktora başvuranlara iftarda alınan besinler hakkında uyarılarda bulundu.

Ramazan ayında hasta bireylere yapılması gerkenler adı altında önerilerde bulunan Uzm. Dr. Amasyalı, “Hastalar namazlarını yarı dolu mideyle kılmalıdırlar. İftarlarını ise uzun bir yemek periyotuyla yapmaları daha iyi olacaktır. Ramazan ayında iftar ve sahurda bol sulu yemekler yemelerini ve su kaybını azaltıcı ortamlarda bulunmalarını önerebilirim. Vücudun ihtiyacı olan tuz gün boyu terleyerek atılmaktadır. Bu nedenle normal değerleri geçmeyecek şekilde tuz tüketimi tercih edilebilir. Baharatların kalp ve damar hastalarına hiçbir zararı yoktur, ancak baharatlı yiyeceklerin sıcak havalarda su ihtiyacını artıracağı unutulmamalıdır.” açıklamasında bulundu.
 

Bakmadan Geçme