İGSAŞ, 'Toprağıma Minnettarım' Buluşmalarını Tekirdağ ve Konya'da gerçekleştirdi.

Türk tarım ve kimya sektörünün güçlü oyuncusu İGSAŞ'ın 'Toprağıma Minnettarım' temasıyla başlattığı buluşmalarını bu kez Tekirdağ ve Konya'da gerçekleştirdi. Tarıma maksimum katkı sağlaması hedeflenen 4 yeni ürünün lansmanının yapıldığı ve gübreleme konusunda önemli bilgilerin paylaşıldığı toplantıya, Türkiye'nin farklı bölgelerinden bayi temsilcileri yoğun ilgi gösterdi.

İGSAŞ, 'Toprağıma Minnettarım' Buluşmalarını  Tekirdağ ve Konya'da gerçekleştirdi.
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’de gübre sektörünün lider üreticisi konumunda bulunan İGSAŞ, bir yandan ürün gamını genişletirken, Türkiye genelindeki bayi yapılanmasıyla da büyümesini sürdürüyor. Sosyal sorumluluk çalışmalarıyla da önemli projelere imza atan şirketin geleneksel hale gelen “Toprağıma Minnettarım” temasıyla düzenlediği toplantılar ise bu kez Tekirdağ ve Konya’da gerçekleştirildi. 
Lansman sunumuyla başlayan buluşmaya Türkiye’nin farklı illerinden İGSAŞ bayileri de katılım sağladı. Toplantıda, gübre kullanımına ilişkin önemli bilgiler paylaşıldı. Gübre kullanımında temel prensibin, ihtiyaç duyulan bitki besin maddesinin doğru tespit edilmesi, bunun doğru oranda, doğru zamanda ve doğru yerde kullanılmasının önemi vurgulandı. Özellikle son yıllarda artan dünya nüfusunun gıda ihtiyacını karşılamak adına birim alandan yüksek ve kaliteli ürün elde etmenin doğru yöntemleri aktarıldı.
4 yeni ürün tanıtıldı

 

İGSAŞ, 'Toprağıma Minnettarım' Buluşmalarını  Tekirdağ ve Konya'da gerçekleştirdi.
Düzenlenen etkinlikte, Max-21, NPK Özel Çay Gübresi, NPK Süper Başak Gübresi ve Süper 33 adı verilen ve tarımda maksimum verim sağlamayı hedefleyen 4 yeni ürünün de lansmanı yapıldı. Buğday yetiştiriciliğinde önemli bir etkisi olması beklenen Süper Başak, içerdiği kükürt ve çinko ile bitkinin azot kaybını azaltarak yüksek kaliteli ürün vadediyor. Etkili bir azot kaynağı olan Süper 33 ise yeşil aksam gelişiminde üre ve amonyum azotundan dolayı kuvvetli bir destekleyici olarak sunuluyor. Tane yapısı gereği tarım makinaları ile kullanıma uygun olan Süper 33, yağmurlama, damla sulama sistemlerinde tüm bitki desenlerinde kullanım kolaylığı sağlıyor. 
Son yıllarda dünyada ve ülkemizde tarım arazilerinde bilinçsiz gübre kullanılması toprak verimliliğinin azalmasına sebep oluyor. Bu konuda önemli çalışmalara imza atan İGSAŞ, yeni nesil ürünlerinden biri olan inhibitörlü (yavaş salınımlı) Max. 21 ile üretim ve uygulamalar yapıyor. Bu ürünün yavaş salınımlı özelliği sayesinde toprakta azotun yıkanmasının önleniyor. Toprak kirliliği de engellenerek bitkinin sağlıklı gelişini destekleniyor.
Konuya ilişkin açıklamada bulunan İGSAŞ Satış ve Pazarlama Direktörü Vedat Altınok, “İGSAŞ olarak bugüne kadar daima ihtiyaçları analiz edip verimlilik ve kaliteyi odağımıza alarak üretim yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Çiftçilerimizi, daha az girdi ile maksimum verime ulaştırabilmek en büyük gayemiz. Topraklarımızı koruyup, verim elde etmek üzere geliştirdiğimiz bu 4 temel ürün ile de tarımımıza önemli katkılar sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

 

İGSAŞ, 'Toprağıma Minnettarım' Buluşmalarını  Tekirdağ ve Konya'da gerçekleştirdi.
Tarımda verimlilik artışı üzerinde en etkili girdilerden biri gübre
“Toprağıma Minnettarım” toplantılarının sektör paydaşlarıyla doğrudan iletişim kurma açısından kendileri için ayrı bir öneme sahip olduğunu ifade eden İGSAŞ Genel Müdürü İlkay Ünal, “Ülkemize ve sektör paydaşlarımıza katkı sağlayacak, fark yaratacak çalışmalarımızı, planlı ve uzun vadeli bir bakış açısıyla sürdürüyoruz. Tarım sektöründe verimlilik, genel olarak gübre, sulama, ilaç, tohum, iş gücü, toprak, alet-makine ve teknoloji kullanımı gibi birçok parametreye bağlı. Bunlar arasında gübreleme, tarımda verimlilik artışı üzerinde en etkili girdilerden biri. Doğru gübre kullanımı ile tarımda yüzde 50’lere varan verim artışı elde edilebilir. Bu anlamda sektörümüzün gelişimi için tüm sektör paydaşlarının iş birliği içerisinde olmasının oldukça kritik bir öneme sahip olduğunu düşünüyorum. İGSAŞ olarak bu konuda her zaman üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Ülkemizin tarım sektöründeki gücünü çiftçimize verdiğimiz destekle artırmak için hayata geçirdiğimiz projelerin de bunun en büyük ispati olduğuna inanıyorum. Sektörümüzün gelişimi için yatırım yapmaya, üretmeye ve katma değer yaratma misyonuyla hareket ediyoruz. Yakın zamanda İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan ve Türkiye’nin en büyük sanayi şirketlerinin performansını gösteren ISO 500 2022 listesinde de 87’nci sıraya yükselmeyi başardık. Net satışlarda da 48’inci sırada yer alıyoruz. İlk 100’ün içinde yer almamızı büyüme ivmemizi koruduğumuzun bir göstergesi olduğunu düşünüyorum. Bu motivasyonla da daha iyisini yapmak için çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme