İHH'dan Ramazan'da 60 ülkede yardım

İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan ayında Türkiye dâhil 60 ülkede yardım çalışmalarında bulunacağını açıkladı

İHH'dan Ramazan'da 60 ülkede yardım
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uzun yıllardır dünyanın çeşitli coğrafyalarında Ramazan çalışmalarında bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı, bu yıl da Türkiye’de ve dünyanın çeşitli coğrafyalarındaki 59 ülkede yardım faaliyetleri gerçekleştirecek.
Vakıf, iftariyelik ikramlarında ve kumanya dağıtımlarında bulunacak, çocuklara bayramlıklar hediye edecek. Ayrıca, bağışçıların zekât, fidye ve fitreleri de vakıf tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Çalışmalardan; Afrika, Asya, Orta Doğu ve Doğu Avrupa’daki 3 buçuk milyon kişinin istifade etmesi hedefleniyor.

İHH'dan Ramazan'da 60 ülkede yardım

105 bin aileye gıda kumanyası dağıtılması hedeflendi

800 TL olarak belirlenen kumanya paketlerinin Türkiye’nin 81 ilinde toplam 50 bin aileye ulaştırılması amaçlanıyor. Yurt dışı çalışmaları kapsamında da toplamda 45 bin ihtiyaç sahibi aileye gıda kumanyası ulaştırılması hedefleniyor. Kumanya paketlerinin içeriği, dağıtım yapılacak ülkelerin beslenme alışkanlıkları dikkate alınarak oluşturuluyor. Türkiye’de dağılacak kumanya paketlerinin içerisinde yer alan ürünler şu şekilde: "Pirinç, şeker, reçel, nohut, bulgur, kırmızı mercimek, ayçiçek yağı, makarna, arpa şehriye, tel şehriye, tuz, yeşil mercimek, çay, kuru fasulye, pirinç, un, zeytin.”

Öte yandan, yurt içinde ihtiyaç sahibi 15 bin aileye vakıf tarafından, Konya’da yaşayan ihtiyaç sahibi 3 bin aileye de şubemiz tarafından gıda kartı dağıtılması planlandı.

Türkiye ve Suriye’de toplam 50 bin aileye İftar paketi ulaştırılması amaçlanıyor. Paket içerisinde yer alacak ürünler şu şekilde: “Meyve suyu,  kek, hurma, su, cezerye, tavuk salam ve ya ton balığı.”
Ayrıca bayram sevincini daha da artırmak için hazırladığımız Bayram Paketlerini de (Lokum, kolonya, şeker) deprem bölgesi, Konya ve Suriye dağıtılması planlandı.

İHH'dan Ramazan'da 60 ülkede yardım

İftar sofraları kurulacak, bayramlıklar hediye edilecek

Bağışçılar, yapacakları 130 TL’lik destekle bir kişinin iftarlığını karşılayabilecek. Ramazan çalışmaları kapsamında vakıf tarafından çocuklara yönelik çalışmalar da planlandı. Bu çerçevede, yurtiçi ve yurtdışında 100 bin yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğa bayramlık kıyafetler hediye edilecek. Hayırseverler, 750 TL’ye bir çocuğun bayramlık ihtiyacını karşılayabilecek. Ayrıca, Ramazan ayı boyunca yetimlere yönelik iftar programları ve 15 Ramazan Dünya Yetimler Günü’ne özel programların düzenlenmesi de hedefleniyor. 

İHH, bağışçılardan emanet aldığı zekât ve fitreleri de Ramazan’da on binlerce kişiye ulaştırmayı amaçlıyor.

İHH'dan Ramazan'da 60 ülkede yardım

Destek olmak için 2024 Ramazan yolculuğunda yardım ulaştıracağımız ülkeler:

ORTA ASYA ve KAFKASYA
Afganistan, Azerbaycan (Çeçenistan, Ahıska),
Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moğolistan,
Tacikistan

BALKANLAR VE AVRUPA
Arnavutluk, Bosna-Hersek, Karadağ, Kosova,
Kuzey Makedonya, Polonya, Romanya
Sırbistan (Sancak ve Preşova), Ukrayna

GÜNEY AMERİKA
Ekvador, Peru, Venezuela

AFRİKA
Burkina Faso, Burundi, Cibuti (Yemenli
mülteciler), Çad (Orta Afrikalı mülteciler),
Esvatini, Etiyopya, Fas, Fildişi Sahili, Gana, Gine,
Güney Afrika, Kenya, Libya, Malavi, Mali, Moritanya,
Nijer, Sierra Leone, Somali, Sudan, Tanzanya,
Togo, Uganda, Zimbabve

ORTA DOĞU
Filistin (Gazze ve Batı Şeria), Irak (Kerkük),
İran, Lübnan (Suriyeli ve Filistinli
mülteciler), Suriye, Ürdün (Filistinli mülteciler),
Yemen

GÜNEY ASYA
Bangladeş (Arakanlı mülteciler), Endonezya,
Filipinler (Bangsamoro), Myanmar (Arakan),
Nepal, Pakistan, Sri Lanka, Tayland, Vietnam

Gelir Temini Projeleri

İHH İnsani Yardım Vakfı Konya Şubesi, ihtiyaç sahibi ailelerin ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarını ve sürdürülebilir gelir elde etmelerini amaçlayan Kalkındırma Projelerini 16 ülkede hayata geçiriyor. "Bir İyilik Bin Bereket" sloganıyla yürütülen bu iyilik seferberliği, yetimler ve ihtiyaç sahipleri için düzenlenen faaliyetler arasında öncelikli bir yere sahip.

İHH'dan Ramazan'da 60 ülkede yardım

Yaklaşık bin ihtiyaç sahibi ailenin destekleneceği projede Konya'dan giden ekipler belirlenen 605 aileye sağmal keçi, 480 aileye ise dikiş makinesi hediye edecek. Bu sayede özellikle yetim anneleri kendi geçimlerini sağlayarak ihtiyaçlarını giderebilecek. Ayrıca ziyaret edilen ülkelerde gıda kolisi dağıtımları, ramazan çalışmaları, yetim giydirme çalışmaları da yapılacak.

Geçtiğimiz yıl:
- 17 ülkede 76 farklı proje hayata geçirdik.
- 64 gönüllü projeleri gözlemlemek için yola çıktı. 
- 1.665 aile gelir temini projelerinden, 3.280 aile de gıda ve nakit yardımlardan faydalandı.

2024 Gelir Temini yolculuğunda yardım ulaştıracağımız ülkeler:

ORTA ASYA ve KAFKASYA
Afganistan, Azerbaycan (Çeçenistan, Ahıska),

BALKANLAR VE AVRUPA
Bosna-Hersek, Karadağ

AFRİKA
Burundi, Burkina Faso, Çad, Mali, Nijer, Sierra Leone, Tanzanya, Somali

ORTA DOĞU
Yemen

GÜNEY ASYA
Bangladeş, Arakan, Nepal

Destek olmak için
Hayırseverler, Konya'da ve dünyanın farklı bölgelerindeki ihtiyaç sahibi Müslümanlar için zekâtlarını, fitrelerini, sadakalarını ve kumanyalarını bağışlayarak İHH’nın Ramazan boyunca yapacağı kampanyalara destek olabilirler. Bağışçılar;
???? 0332 353 00 08 numaralı çağrı merkezimizi arayarak detaylı bilgi alabilir.
Ayrıca,  bağış yapmak isteyen hayırseverler, İHH Konya Şubesi’nin banka hesaplarından ve en yakın İHH temsilciliği ve stant noktalarımıza başvurarak yardımda bulunabilecek.

Bakmadan Geçme