İHH Özgürlük Filosu ile Yola Çıkıyor

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, ablukayı delmek ve Gazze halkına insani yardım malzemelerini deniz yoluyla ulaştırmak amacıyla Özgürlük Filosunu yola çıkarıyor.

İHH Özgürlük Filosu ile Yola Çıkıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İsrail, 17 yıldır hukuksuz bir şekilde Gazze'yi abluka altında tutuyor ve 7 Ekim'den beri vahşi saldırılarını sürdürüyor. 200 günü aşkın süredir devam eden bu saldırılar insanlık vicdanında derin bir yara açıyor. Ayrıca İsrail, insani yardım malzemelerinin bölgeye ulaştırılmasını çeşitli yollarla engelliyor ve halkın içinde bulunduğu zorlu koşulları daha da ağırlaştırarak mücadelelerini kırmaya çalışıyor.

İHH Özgürlük Filosu ile Yola Çıkıyor
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, ablukayı delmek ve Gazze halkına insani yardım malzemelerini deniz yoluyla ulaştırmak amacıyla Özgürlük Filosunu yola çıkarıyor. Uluslararası arenanın desteklediği Filo, dünyanın çeşitli yerlerinden aktivistlerin katılımı ile demir alacak ve insanlığın ortak çağrısını gür bir sesle Akdeniz’de duyuracak.

İHH Özgürlük Filosu ile Yola Çıkıyor


 Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi, Türkiye'de de Özgürlük Filosu'na destek vermek için yürüyüşler, oturma eylemleri ve nöbet organizasyonları düzenlenmeye başlandı. Konya, bu desteklerden biri olarak şehrin en işlek yerlerinden biri olan Kayalıpark'ta nöbet tutmaya başladı. İHH İnsani Yardım Vakfı Konya Şubesi'nin düzenlediği bu nöbetler, gençlerin yoğun katılımı ve çeşitli etkinlik ve söyleşiler ile devam ediyor.

İHH Özgürlük Filosu ile Yola Çıkıyor
Özgürlük Filosunun yardımları Gazze halkına ulaştırmaktan daha büyük bir misyonla yol alacağını ifade eden Konya Şubesi, halkın bu tür çalışmalara destek vermesinin, zulmün gündemde kalmasını sağlayıcı ve kamuoyunu harekete geçirici bir etkisi olduğuna inanıyor. Vicdan sahibi tüm Konya halkını ise nöbetlerine bekliyor.  

Bakmadan Geçme