İHH ve Kuwait İşbirliğiyle Gazze'ye gidecek olan yardım malzemeleri yola çıktı

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ile 'Kuwait Society for Relief' işbirliğiyle hazırlanan yardım konvoyu, İsrail'in saldırısı altındaki Gazze'ye destek olmak amacıyla hareket etti.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ile "Kuwait Society for Relief" işbirliğiyle hazırlanan yardım konvoyu, İsrail'in saldırısı altındaki Gazze'ye destek olmak amacıyla hareket etti. Yardım malzemeleri yüklü gemi, Türkiye'nin Mersin Limanı'ndan Mısır'ın El-Ariş Limanı'na doğru yola çıktı.

Gazze'ye yönelik insani yardım çabaları kapsamında düzenlenen bu yardım konvoyu, İHH ve Kuwait Society for Relief'in ortak koordinasyonuyla gerçekleştirildi. Konvoyda, gıda, ilaç, temel yaşam malzemeleri ve diğer acil ihtiyaçları karşılayacak yardım malzemeleri bulunuyor.

İHH ve Kuwait İşbirliğiyle Gazze'ye gidecek olan yardım malzemeleri yola çıktı

Gazze'de yaşanan insani krizin derinleştiği bir dönemde gerçekleşen bu yardım girişimi, bölgedeki insanların temel ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik bir adım olarak değerlendiriliyor. Özellikle İsrail'in son dönemde artan saldırıları ve ablukası altında bulunan Gazze halkının yardıma olan ihtiyacı her geçen gün artıyor.

Yardım konvoyunun bölgeye güvenli bir şekilde ulaşması ve yardım malzemelerinin ihtiyaç sahiplerine dağıtılması için gerekli önlemlerin alındığı belirtiliyor. Yardım götüren geminin Mısır'a ulaştıktan sonra Gazze'ye ne zaman ulaşacağı konusunda henüz net bir bilgi verilmedi.

İHH ve Kuwait Society for Relief gibi uluslararası yardım kuruluşları, Gazze'deki insanların yaşadığı zorluklara dikkat çekmek ve insani yardım faaliyetleriyle destek olmak amacıyla düzenledikleri yardım konvoylarıyla sürekli olarak bölgeye yardım ulaştırmaya çalışıyor.

AA

Bakmadan Geçme