• Haberler
  • Keşfet
  • Ihlamuru doğru kaynatma tekniği! Çayın faydasını uçurup yok etmeyin

Ihlamuru doğru kaynatma tekniği! Çayın faydasını uçurup yok etmeyin

ıhlamur en faydalı bitkilerden biridir. Ihlamur çayı demlerken işte çayın besin değerini koruyan yöntem

Ihlamuru doğru kaynatma tekniği! Çayın faydasını uçurup yok etmeyin
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçmişten günümüze şifa kaynağı olarak hayatımızda yerini koruyan bazı bitkiler bulunmaktadır. Bu bitkiler arasında özellikle çay olarak tüketilenler, sağlık açısından birçok fayda sağlamaktadır. İşte bu bitkilerden biri olan ıhlamur, yüzyıllardır insanların şifa bulduğu bir bitki olarak bilinmektedir.

Ihlamur, çiçekli bitkiler familyasından gelmektedir ve çiçeklendiği zaman hoş kokular yaymaktadır. Bu özelliğiyle herkesi büyülemektedir. Ihlamurun çay olarak tüketilmesi ise çok eski zamanlardan beri yaygın bir uygulamadır. Ihlamur çiçekleri toplanıp kurutulduktan sonra çay şeklinde demlenir ve içilir.

Ihlamur çayının birçok faydası bulunmaktadır. Özellikle soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklarda vücudu rahatlatıcı etkisi vardır. Aynı zamanda sindirim sistemini düzenler, stresi azaltır ve uyku problemlerine iyi gelir. Antioksidan özellikleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudu hastalıklara karşı korur.

Peki, ıhlamur çayını nasıl demlemeliyiz? İşte püf noktaları:

Ihlamuru doğru kaynatma tekniği! Çayın faydasını uçurup yok etmeyin

Sabah.com.tr'de Ihlamur çayı demlerken bilinmesi gereken yöntemler paylaşıldı. İşte işinizi kolaylaştıracak o yöntemler

Taze Ihlamur Çayı Demleme

Tatlandırıcı ya da aroma vericiler dışında ihtiyacımız olan tek şey ıhlamur ve kaynar su olacaktır. Taze ıhlamur demlerken iyice kaynamış suyunuzun içine taze ıhlamurları koyup üzerini kapatın ve ortalama 10 dakika boyunca dinlendirin.
Kurutulmuş Ihlamur Çayı Demleme: Yazın kuruttuğunuz ıhlamur çaylarını demlemek için yine kaynar su ve ıhlamurlarınız yeterli olacaktır. Ne kadar ıhlamur demlemek istiyorsanız suyunuzu kaynattıktan sonra kaynamaya başlayan suyun içine ıhlamurlarınızı koyun ve suyun altını kapatın. Ihlamurunuzun ağzı kapalı şekilde 10 dakika demlendikten sonra ılık olarak tüketebilirsiniz.


Ihlamur Çayı Demlemenin Püf Noktaları Nelerdir?


Her bitki çayında olduğu gibi ıhlamur çayında da demlenirken dikkat edilmesi gereken püf noktalar vardır. O püf noktalardan bazıları aşağıdaki gibidir;

Ihlamur çayı yapmak için kaynar su kullanılmalı ama ıhlamur yaprakları su ile kaynatılmamalıdır. İçinde demlenmeye bırakılmalıdır.
Aroma verici ya da vitamin destekli amaçlı içine koyacağınız her şeyi demlenirken koymalısınız bu sayede daya iyi özdeşleşecektir.
Eğer taze ıhlamur kullanacaksanız demlemeden önce soğuk suda iyice yıkamaya dikkat etmelisiniz.
Sıcak servis edip ılık olarak tüketebilirsiniz.

Fotoğraflar: Youtube.com

Bakmadan Geçme