İhtiyaç sahiplerine yardım kolileri gönderildi

'Ramazan Kardeşliğe Çağrı' programı kapsamında 81 ildeki ihtiyaç sahiplerine yardım kolileri ulaştırılacak.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, "Ramazan Kardeşliğe Çağrı" programı kapsamında hazırlanan yardım kolilerini, Türkiye'nin 81 ilindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı hedefliyor.

Vakfın basın sorumlusu Yakup Alaca,  yaptığı açıklamada, 31 yıldır ramazan çalışmaları çerçevesinde hayırseverlerin desteğiyle organizasyonlar yürüttüklerini ifade etti.

Alaca, toplam 65 bin koliden oluşan ilk parti yardımın Kilis ve İstanbul'daki lojistik merkezlerinde hazırlandığını ve ihtiyaç sahiplerine gönderildiğini belirtti. Ayrıca Suriye'deki yardım çalışmalarına bu yıl da devam edeceklerini ve hedeflerinin 100 bin aileye ulaşmak olduğunu vurguladı.

Gazze'ye de yardımda bulunacaklarını aktaran Alaca, "Yardım kolilerinin yanı sıra, ramazanda deprem bölgesinde, Suriye'de ve Gazze'de kardeşlik iftarları düzenleyeceğiz. İftar sofralarımız kurulacak ve ramazan boyunca kardeşlerimizle bir araya gelmeyi sürdüreceğiz. Bunların yanı sıra, ihtiyaç sahibi yetim çocuklara da bayram hediyelerini ulaştıracağız." şeklinde konuştu.


 

AA

Bakmadan Geçme