İkinci el araba piyasasında şok! Satışlar resmen çakıldı

Sıfır araç satışına kıyasla daha hareketli günler geçiren ikinci el araç piyasası döviz kurunun fahiş artışı sebebiyle yeniden duraklamaya geçti.

İkinci el araba piyasasında şok! Satışlar resmen çakıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hareketlilik yaşanan ikinci el otomobil pazarı, seçimlerden sonra yükselen döviz kurundan etkilenmeye başladı. Galericiler sıfır araçların piyasaya sürülmemesinin ikinci el araçlarda fiyatları artığını söylerken, ikinci el araçlar, döviz ve altın gibi yatırım aracı olarak kullanılmaya başladı.

PİYASADA DURAKSAMA BAŞLADI

Gazete Duvar'dan Pelin Akdemir'in haberine göre; Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık seçimden önce alım satımdaki hızlılığın seçim sonrasında dövizin ve altının yükselmesine kadar sürerken, son 3 günde ikinci el araba piyasasının da duraksamaya başladığını anlattı.

'DOLARIN NE KADAR OLDUĞUNA BAKMAYA KORKUYORUZ'

Yanık, “Araba fiyatları da arttı. Oturduk piyasayı seyrediyoruz. Yüzde 5-10 civarında hem sıfır araçlarda hem ikinci el araçlarda fiyat artışı var şu anda. Seçimden önce 19 lira olan dolar/TL bugün 23 lira. Bakmaya korkuyoruz doların ne kadar olduğuna” diye konuştu.

'FAİZ ORANLARI YÜZDE 4 OLDU'

Bankalardaki kredi vermeme sorununun halen devam ettiğini hatırlatan Yanık, “Piyasayı etkiliyor. Faiz oranlarını düşürmeleri lazım. Yüzde 4’e kadar çıktı faiz oranları. Ticaretin önünde bir engel oluyor” uyarısında bulundu.

Bakmadan Geçme