İkinci el araç piyasasında ortalık karışacak: BMW'nin fiyatını 600 bin liraya indirecek gelişme

Son dönemde gündemi sarsan ikinci el araç fiyatlarını düşürecek büyük bir adım atılacağı söyleniyor. İşte beklenen hamle, ulaşılabilir ikinci el araçları daha uygun hale getirecek. Bu haber, otomobil tutkunlarını heyecanlandırıyor. İşte detaylar...

İkinci el araç piyasasında ortalık karışacak: BMW'nin fiyatını 600 bin liraya indirecek gelişme
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bilindiği üzere sıfır kilometre araç piyasasındaki zorluklar, ikinci el otomobil fiyatlarını da ciddi şekilde etkiledi. Özellikle bazı kişilerin, sıfır araçları liste fiyatının üzerinde satması, sektörde gerginliğe yol açtı.

Hatırlarsanız, hükümet ikinci el otomobil fiyatlarını düşürmek için bazı adımlar atmıştı. En önemli düzenlemelerden biri, ikinci el araçlarda liste fiyatının üzerine satışı yasaklamaktı. Ancak satıcılar, bu yasayı atlatmaya çalıştılar.

Şimdi ise ikinci el otomobil pazarını tamamen değiştirebilecek bir yasa tasarısı geliştiriliyor. Eğer bu tasarı kabul edilirse, şu anda 1 milyon TL'ye satılan 2020 model bir Passat'ı 300 bin TL gibi bir fiyata satın alabiliriz. Peki, bu nasıl mümkün olacak?

İkinci el araç piyasasında ortalık karışacak: BMW'nin fiyatını 600 bin liraya indirecek gelişme

Ülkemizde dışarıdan ikinci el otomobil ithalatı şu anda yasak. Araçların motor ve şasi kayıtları yerel olmadığı takdirde trafiğe çıkmalarına izin verilmiyor. Ancak, şu anda üzerinde çalışılan ithalat yasası sayesinde ikinci el otomobil ithalatı mümkün hale gelecek ve piyasa fiyatının sadece dörtte birine güncel araçlar sahip olabileceğiz. Vergiler gibi ek maliyetler olsa da, maliyetler halen güncel fiyatın sadece üçte birine denk gelecek.

Elbette, böyle bir yasa değişikliği ikinci el otomobil fiyatlarını kökten etkileyecektir. Bu yeni yasanın uygulanmasına izin verilirse, ikinci el otomobil fiyatları ciddi bir düşüş yaşayacaktır. Ve bu düşüş hızlı bir şekilde gerçekleşecek, yavaş yavaş değil, tam anlamıyla çakılacak. Şu an milyonlarca kişi, ikinci el otomobil ithalat iznini heyecanla bekliyor ve bu sayede ikinci el otomobil fiyatlarının düşmesini dört gözle bekliyor.

Bakmadan Geçme