İkinci el araç satışlarına yönelik şok düzenleme! 'Araç satış işlemi engellenecek'

Ticaret Bakanlığı ikinci el araç satış fiyatlarında düzenlemelere devam ediyor. Edinilen bilgilere göre ikinci el araç satışlarına yönelik yeni bir düzenleme gelecek. Gerçekleştirilecek düzenleme ikinci el otomobillerin ikinci el otomobillerin sıfır kilometre araç fiyatlarını aşmasını engellemeye yönelik olacak. Yapılacak düzenlemelerin takibine yönelik bir bilgisayar yazılımı hazırlanıyor.

İkinci el araç satışlarına yönelik şok düzenleme! 'Araç satış işlemi engellenecek'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Edinilen bilgilere göre Ticaret Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde ikinci el araç ilan fiyatları ile ilgili yeni bir düzenlemeye gitti. Düzenlemeye göre artık ikinci el fiyatları sıfırı araç fiyatlarını geçemeyecek. Bakanlık, bununla birlikte, 2022 yılında çıkarılan ve kamuoyunda '6+6' olarak anılan ikinci el araç düzenlemesinde de güncellemeye gitti.

İkinci el araç satışlarına yönelik şok düzenleme! 'Araç satış işlemi engellenecek'

YENİ UYGULAMA GELİYOR

Araç satışlarında gerçekleştirilen tüm usulsüzlüklerin önüne geçebilmek adına, bakanlık konu ile ilgili olarak yeni bir çalışma başlatıyor. Habertürk'ün haberine göre; Türkiye Noterler Birliği ve Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda bir bilgisayar yazılımı hazırlanıyor. Düzenlenecek yazılım sayesinde, araç devir işlemleri sırasında, '6+6' düzenlemesinin takibi yapılabilecek. Buna ek olarak, kişilerin bir yıl içerisinde yaptıkları satışlarda noterler tarafından görülecek ve gerekirse araç satış işlemi engellenecek.
Bu şekilde ikinci el araç piyasasına yönelik  gerçekleştirilen uygulamaların tümüne uygun olmayan durumlar noterler tarafından anında görülerek araç devir işlemleri gerek görüldüğü durumlarda yapılmayacak. Hazırlanan yazılımın ağustos ayı başında devreye girmesi öngörülüyor.  Sektör kaynakları, söz konusu yazılımın detaylarının önümüzdeki günlerde yapılacak resmi açıklama ile netlik kazanacağı bilgisini verdi.
 

Bakmadan Geçme