İl Millî Eğitim Müdürü Murat Yiğit 'İlk İlmek İlk Kilim' Proje Sergisinin Açılışına Katıldı

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit 4 Mayıs 2023 tarihinde, Selçuklu Belediyesi 7. Fikir Destek Programı kapsamında Erenköy Anaokulu koordinatörlüğünde düzenlenen Süleyman Şah Anaokulu, Öğretmen Fatma Menekşe Özel Eğitim Anaokulu, Sille İlkokulu ve Şehit İbrahim Betin Anaokulundan 100 öğrenci ve 10 öğretmenin yer aldığı, Cumhuriyetimizin 100. Yılına ithafen yürütülen 'İlk İlmek İlk Kilim'' kodlama ve dokuma projesi sergisinin açılışına katıldı.

İl Millî Eğitim Müdürü Murat Yiğit 'İlk İlmek İlk Kilim' Proje Sergisinin Açılışına Katıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Projede öğrencilerin ince motor becerileri olan el kasları gelişiminin yanında, sıralı işlem basamaklarını kullanmayı öğrenmeleri ve becerilerini geliştirmeleri amaçlandı. Proje sonucunda unutulmaya yüz tutmuş geleneksel dokuma kültürü, yeni eğitim sitemi olan kodlamayla bütünleştirilerek öğrencilere aktarıldı. Öğrencilerin ürettikleri kilim parçaları patchwork tekniği ile birleştirilerek dokuma kilim üretildi ve sergi alanında sergilendi.

Açılış programında protokol üyeleri projede görevli olan öğretmenlere plaket takdiminde bulundular. Minik öğrencilerin hazırlamış olduğu Halk Oyunu gösterisini izledikten sonra sergi açılışını yaptılar ve sergi alanını gezerek, ilgililerden proje hakkında bilgi aldılar.

Açılış programına Selçuklu Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Selçuklu Belediye Başkan Vekili Ali Düz, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcıları Aynur Türkoğlu, Okan Tekkalan, Selçuklu İlçe Millî Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, öğretmen, öğrenci ve veliler de katıldı.

Bakmadan Geçme