İlahiyatçı Öztürk'ten Tepki Çekecek Ahiret İddiası: 'Polemikten Başka Bir Şey Değildir'

İlahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Öztürk'ün, ' Bu kitabın kendi dönemindeki muhataplarının itiraz ve argümantasyonu çerçevesinde bir polemikten başka bir şey yapılmadığını görüyorsunuz ' ifadesi yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

Tefsir ve Kur’an üzerine yaptığı araştırmalarla tanınan ve tarihselci görüşleriyle sürekli tepki çeken açıklamalar yapan İlahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Öztürk yeni bir tartışma daha başlattı.

"İNSAN BU DÜNYAYA AKIL, İDRAK SAHİBİ OLARAK GELİYOR"

Hakimiyet Gazetesi'nin derlediği habere göre; İlahiyatçı Öztürk, Ankara Us Atolyesi'nin organize ettiği, gençlerin yoğun olarak katıldığı "Düşünce Düşlenir" başlıklı bir konferansta teolojik tartışmalara bir yenisini daha ekledi.

Öztürk, yaptığı konuşmaya “En nihayet bir sperm fırlamasısın yani buradan şimdi bu insan idrak akıl sahibi olarak geliyor, dünyaya gözünü açıp kendini bilmeye başladığı andan itibaren ortalama bugünkü Türkiye’de 80 yıllık bir ömür sonunda bir günde pat diye gidiyor” cümleleriyle başladı.

"BENİM BURAYA GÖNDERİLME AMACIM NE?"

Öztürk tepki çeken cümlelerinin devamında  “Ötesi var mı ötede ne var konuları henüz keşfedilememiş. Din bu konuya dair bir şeyler söylüyor. Buna iman et ve ikna ol diyor. Çok şeyler söylüyor gibi konuşuyor ama pek bir şey söylemediği gibi bir şey ortaya çıkıyor. Bir ahiretten bahsediyor. Bu kitabın kendi dönemindeki muhataplarının itiraz ve argümantasyonu çerçevesinde bir polemikten başka bir şey yapılmadığını görüyorsunuz. Kısacası benim bu dünyada bu alemde yerim ne? Benim buraya gönderilme amacım ne? Bir de 80 yıllık ömür neye değer bir ömür olarak yaşanabilir. Ne uğruna yaşansa ki giderken hah ya bu hikaye değdi yani denebilecek bir inanç uğruna mı, ideoloji uğruna mı? Bunları sorgularken dinin dediklerinden pek mutmain olmadım doğrusu” ifadelerine yer verdi.

Öztürk'ün bu yorumları, başta İslami kesim olmak üzere bir çok farklı gruptan insanın tepkisini topladı.

Bakmadan Geçme