Konya'da İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri onlien toplantı gerçekleştirdi

İl Millî Eğitim Müdürü Murat Yiğit, 15 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında yapılan ve yapılacak çalışmalar gündemiyle ilçe milli eğitim müdürleri ile çevrim içi yöntemle bir araya geldi.

Konya'da İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri onlien toplantı gerçekleştirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Millî Eğitim Müdürü Murat Yiğit Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremler sonrasında büyük bir fedakarlık örneği göstererek, öğretmeniyle, öğrencisiyle, velisi ve yöneticileriyle yapılan yardımlara destek veren herkese teşekkür ederek toplantıya başladı. 

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ilçe millî eğitim müdürlerinden depremzede çocuklar için yeni başlatılan yardım kampanyasının okullarda en hızlı bir şekilde duyurulmasını ve yapılacak yardımların okullarda toplanması gerektiğini belirtti. Yapılacak yardımların içeriğinde bebek maması, bebek bezi, çocuk kıyafeti, kırtasiye, oyuncak vb. ihtiyaçların olmasının öneminden bahseden İl Müdürü yardımların okullarda toplandıktan sonra, ilçe müdürlüklerine ve İl Müdürlüğüne sevk edileceğini, İl Müdürlüğü tarafından da ihtiyaç bölgelerine gönderileceğini ifade etti. 

Toplantıda son olarak Konya’ya gelen depremzede ailelerinin okula devam eden çocuklarının tespit edilmesini isteyen İl Millî Eğitim Müdürü Murat Yiğit, “20 Şubat 2023 Pazartesi günü okullarımız açılıyor. Okullar açılırken depremzede öğrencilerimizin sınıflarının belli olmasından sonra, ders kitabı, kıyafet ve kırtasiye konusunda eksikliklerinin giderilmesi gerekmektedir. Bu konuda biz üstümüze düşen her türlü yardımı yapmaya hazırız.” dedi. Bununla birlikte depremzede öğrencilerin barındıkları yurt vb. yerlerde anasınıfları, oyun odaları, terapi odaları açılmasının gerektiğini belirten İl Müdürü iyi dileklerle toplantıyı bitirdi.
 

Bakmadan Geçme