İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: MTV zam haberi doğru değil!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi haber mecralarında yayımlanan Motorlu Taşıtlar Vergisi zammı hakkında açıklama geldi.

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: MTV zam haberi doğru değil!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, ‘Yeniden Değerleme Oranı belli oldu. Tüm vergi, ceza, harç ve ek MTV'ye ara zam geldi’ iddialarının doğru olmadığı belirtilerek, “Her yılın kasım ayında Resmî Gazete aracılığıyla ilan edilen yeniden değerleme oranı, 1 Ocak itibarıyla yürürlüğe girmiştir. Bu kapsamda, yeniden değerleme oranının şimdiden belirlenmesi ve duyurulması yasal olarak mümkün değildir.” Denildi işte detaylar… 

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: MTV zam haberi doğru değil!

ZAM HABERİ DOĞRU DEĞİL

İletişim Başkanlığı MTV’ye zam geldi haberlerinin doğru olmadığını aktararak, şu paylaşımlara yer verdi: “Bazı basın yayın organlarında yer alan "Yeniden Değerleme Oranı belli oldu. Tüm vergi, ceza, harç ve ek MTV'ye ara zam geldi." iddiası doğru değildir.
Her yılın kasım ayında Resmî Gazete aracılığıyla ilan edilen yeniden değerleme oranı, 1 Ocak itibarıyla yürürlüğe girmiştir.


Bu kapsamda, yeniden değerleme oranının şimdiden belirlenmesi ve duyurulması yasal olarak mümkün değildir.


Bahse konu haberlerde yer alan Gelir İdaresi Başkanlığı sirküleri ile 2023 yılı üçüncü geçici vergi döneminde, kurumlar vergisi mükelleflerine uygulanan indirim ve istisna uygulamasında yeniden değerleme oranının yüzde 34,80 olarak tespit edildiği hususunda kamuoyu bilgilendirilmiştir.” 

Bakmadan Geçme