• Haberler
  • Spor
  • İlhan Palut: 'Rahat bir pozisyonda değiliz'

İlhan Palut: 'Rahat bir pozisyonda değiliz'

Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Çaykur Rizespor'un, deplasmanda Samsunspor'u mağlup ettiği maçın ardından Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, açıklamalarda bulundu.

Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Çaykur Rizespor, deplasmanda Samsunspor’a karşı 2-0 geriye düşmesine rağmen geri dönüş yaparak sahadan 3-2 galip ayrıldı. Karşılaşmanın ardından basın toplantısında konuşan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, kritik bir galibiyet aldıklarını ancak takımın hâlâ ligde güvenli bir konumda olmadığını vurguladı.

Son haftalarda zorlu bir fikstürle karşı karşıya olduklarını belirten Palut, “Fikstür olarak kolay bir fikstürde değiliz. Son 5 haftada zor takımlarla oynadık. Maçların içine girdiğinizde hiçbir maçta rakibe üstünlüğü vermedik. Sonuçlarda ise oyun olarak başa baş gitsek de iyi sonuç alamıyorduk” dedi. Samsunspor karşısında alınan galibiyetin moral açısından çok önemli olduğunu dile getiren deneyimli çalıştırıcı, takımın ikinci yarıdaki değişikliklerle oyuna daha fazla etki ettiğini söyledi.

“Risk almak zorundaydık”

Maçın başında talihsiz goller yediklerini ifade eden Palut, “Samsunspor ligin flaş takımı. Bu sonuç sürpriz olarak değerlendirilebilir. Maça şanssız başladık. 2-0 ilk yarıyı mağlup bitirdik. Oyun ilk yarıda bu skoru hak etmiyordu. Dengeli bir oyun oldu. Zor maç, deplasman, formda bir takıma karşı oynadık. İkinci yarı bir şeyler yapmamız gerekiyordu. İkinci yarıda 3 değişikle başladık ve sistemi değiştirdik. Zaten ilk yarı da bir oyuncu değiştirmiştik ama yine de risk aldık. Sahadaki enerjiyi değiştirmek ve rakibin oyun ezberini sekteye uğratmak istedik” şeklinde konuştu.

Karşılaşmanın kritik anlarında rakibin de fırsatlar yakaladığını hatırlatan İlhan Palut, “2-1’i yakaladıktan sonra Soner’in bir pozisyonu vardı. 3-1 geriye de düşebilirdik ama sonrasında maçı 3-2 kazandık” dedi.

“İstikrarsızlık en büyük sorunumuz”

Rizespor’un ligde hâlâ güvenli bir bölgede olmadığını vurgulayan Palut, “Ligin dibine yaklaşmaya başlamıştık. Hâlâ daha rahat değiliz. 3 puan çok önemli. Böyle bir takıma karşı 2-0’dan gelip 3-2 kazanmak iyiydi. Bizim en büyük problemimiz istikrarsızlık. Oyuncularımı kutluyorum. Samsunspor altın bir yıl yaşıyor. Geri kalan maçlarda onlara da başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Hakimiyet Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme