• Haberler
  • Güncel
  • İlişkilerde Neyi Yanlış Yapıyoruz: Pratik Bilgiler İşinize Yarayacak

İlişkilerde Neyi Yanlış Yapıyoruz: Pratik Bilgiler İşinize Yarayacak

Hayatları birleştirmiş olsanız bile kendi kendinize bir şeyler yapabilmeniz gerekiyor. Sağlıklı bir ilişki sağlıklı bireylerle mümkündür.

İlişkilerde yapılan en sık hatalardan biri de özel alana müdahaledir. Öncelikle her iki kişinin de birbirleriyle ne kadar çok bir şeyler paylaşmış ve çok sevdiklerinden hep beraber olmak istemleri olsa bile herkesin bir birey olduğunu ve kendilerine ait bir alanı olması gerektiğini kabullenmek gerekiyor. Hayatları birleştirmiş olsanız bile kendi kendinize bir şeyler yapabilmeniz gerekiyor. Sağlıklı bir ilişki sağlıklı bireylerle mümkündür. Burada sağlıklı bireylerden kastım kendi başına da zaman geçirebilen, kendisiyle de mutlu ve kendi kendine eğlenip bir şeyler yapabilen bireyler olabilmektir. Bu demek değildir ki birbirinize ihtiyaç duymayın veya görüşmeyin. Bu demektir ki kendinizle mutlu olun ki karşınızdakiyle de daha da katlansın.

Kendini Geliştirmek

Yukarıda da bahsettiğim üzere kendi kendine vakit geçiren ve bundan zevk alabilen insanların kendilerini geliştirmeleri ve bunun sonucu olarak da partnerinizin de sizin gelişmenizi görüp mutlu olmasına da sebep olacaktır. Sağlıklı bir ilişkide partnerler birbirlerinin başarısına sevinir ve istenirse yardımcı da olunabilir. Böylelikle daha da güzel şeyler paylaşılıp daha da sıkı bağlar kurulabilir. Ama burada altını çizmek istediğim nokta İSTEMEK. Partneriniz sizden bunu istiyorsa, elinizden geliyorsa ve siz de istiyorsanız yardımcı olmakta hiçbir sıkıntı yok. Bunlardan biri eksikse hiç karışmamanızı tavsiye ederim. Çünkü bazı insanlar tek çalışmaya yatkındır. Veya farklı sebepler de olabilir. Bu sebepleri de anlayış ve saygı çerçevesinde konuşabilirsiniz.

 

Bakmadan Geçme