İmam Hatipliler Bağı: TİMAV Net-Work Programı

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı bünyesinde bu sene ilki düzenlenen ve Konya'da bulunan muhtelif proje İmam Hatip Liselerinden 2023 yılında mezun olan öğrencileri üniversite hayatına zihinsel ve duygusal olarak hazırlamayı hedefleyen 'Net-Work' programı, YKS'de yüksek başarı gösteren 50 öğrenciyle gerçekleştirildi. 

Eğitim Göreceğin Üniversiteyi Bizzat Yerinde Gör
İmam Hatip öğrencilerimizin, üniversite tercihlerini en isabetli şekilde yapabilmeleri adına düzenlenen programın gezi ayağını teşkil eden “Üniversite Tanıtım Gezisi” kapsamında, İstanbul’da Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Marmara Üniversitesi ve 29 Mayıs Üniversitesi; Ankara’da ise Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Hacettepe Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi ve TOBB Üniversitelerinin kampüsleri gezilerek üniversite tanıtım günlerine iştirak edildi. 

Program dâhilinde halen bu şehirler ve üniversitelerde eğitim görmekte olan İHL’li deneyimli öğrencilerin rehberliğinde her iki şehrin tarihi ve kültürel mekânlarına da ziyaretler gerçekleştirildi. Net-Work programı kapsamında düzenlenen gezi ile öğrencilerimizden birçoğunun idealindeki üniversite kampüsüne, başkaca ek bir malumata ihtiyaç duymadan, kolayca adapte olabilmesi ve ihtiyaçlarını karşılayabilmesi amaçlandı.

Net-Work Seminerlerinin İçeriği

Net-Work seminerlerinde öğrencilere;

-Ulusal ve uluslararası düzeyde akademik süreçlerin nasıl ilerlediği konusunda bilgi verildi.

-Yurtiçi ve yurtdışında lisans, yüksek lisans ve doktora süreçlerinin nasıl işlediği; akademik kariyer basamaklarında ilerlerken kimliğimizi muhafaza ederek kalabilmemiz ve taviz vermeden tüm hassasiyetlerimizi koruyabilmemiz adına maddi ve manevi olarak hangi hususlara dikkat etmemiz gerektiğine dikkat çekildi.

-Halen üniversitede eğitim gören başarılı öğrenciler, Net-Work eğitimcileri ve programa katılan yeni mezun olmuş talebeler arasında iletişim/network tesis edildi.

-İşbu ağın, hayatımız boyunca bizlere ve çevremize fayda üretecek, bereketli bir atmosfer doğuracağı ifade edildi.

- Hepsinden önemlisi, bir İmam Hatiplinin yerel, ulusal ve küresel ölçekte ne tür başarılara imza atabileceği, öğrencilerimize yaşayan örnekler üzerinden bizzat gösterilmiş oldu.

Programı Başarıyla Tamamlayan Öğrencilere Burs Desteği

Net-Work programının hem gezi hem de ders bölümlerine eksiksiz bir şekilde iştirak ederek programı başarıyla tamamlayan tüm öğrencile, TİMAV tarafından üniversite hayatları boyunca burs desteği sağlanacağı duyuruldu.

Bakmadan Geçme