İmamoğlu ve Yanardağ için tutuklama talebi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu, hakkında yürütülen 'siyasal casusluk' soruşturması kapsamında savcılık ifadesinin ardından tutuklama talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, İmamoğlu ile birlikte stratejist Necati Özkan, gazeteci Merdan Yanardağ, teknoloji yatırımcısı Hüseyin Gün ve Melih Geçek de şüpheli sıfatıyla ifade verdi.

İmamoğlu ve Yanardağ için tutuklama talebi!
Yoğun güvenlik önlemleri altında sabah saatlerinde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirilen şüphelilerin savcılıktaki işlemleri gün boyu sürdü. İfade işlemlerinin tamamlanmasının ardından, İmamoğlu, Özkan ve Yanardağ için “siyasal casusluk” suçlamasıyla tutuklama talebi geldi.

İmamoğlu ve Yanardağ için tutuklama talebi!
Diğer yandan, farklı bir dosya kapsamında tutuklu bulunan Hüseyin Gün’ün, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediği ve soruşturma kapsamında detaylı ifade verdiği öğrenildi. 

Yine başka suçtan tutuklu olan Melih Geçek’in de ifadesinin alınmasının ardından bulunduğu cezaevine geri gönderildiği belirtildi.

Savcılığın yürüttüğü soruşturmanın geniş kapsamlı olduğu ve yeni delillerin değerlendirilmesinin sürdüğü bildirildi. Hakimlik, tutuklama talepleriyle ilgili kararını önümüzdeki saatlerde açıklayacak.
 

Hakimiyet Gazetesi - Hakimiyet Haber - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!