• Haberler
  • Keşfet
  • IMEI kayıt ücretleri ne kadar oldu? 2024 cep telefonu kayıt ücretleri değişti! iPhone'u olanlar yandı

IMEI kayıt ücretleri ne kadar oldu? 2024 cep telefonu kayıt ücretleri değişti! iPhone'u olanlar yandı

IMEI kayıt ücretleri ne kadar oldu? Son dönemlerin en çok tartışılan konularının başında gelen telefon kayıt ücretleri, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) enflasyon oranlarını açıklamasından sonra netlik kazandı. Yeniden değerleme oranının 2024 yılında yüzde 58.56 olarak uygulanacağının öğrenilmesiyle birlikte cep telefonu kayıt ücretleri de merak konusu oldu. Peki 2024 cep telefonu kayıt ücretleri ne kadar oldu, iPhone IMEI kayıt ücretleri belli mi? İşte tüm detaylar. 

IMEI kayıt ücretleri ne kadar oldu? 2024 cep telefonu kayıt ücretleri değişti! iPhone'u olanlar yandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

IMEI kayıt ücretleri ne kadar oldu? Türkiye İstatistik Kurumu'nun yeniden değerleme oranını belirlediği Ekim ayı enflasyon rakamlarını açıklamasından sonra IMEI kayıt ücretlerinde de değişiklikler meydana geldi. Hali hazırda 20 bin TL olan IMEI kayıt ücretinin yeni yılın ilk günü itibariyle zamlanacağı öğrenildi. Bu noktada iPhone başta olmak üzere gümrüğe takılan telefonların sahipleri, "2024 IMEI kayıt ücreti ne kadar olacak, 1 yıllık IMEI kaydı kaç TL, IMEI kayıt ücreti 2024 nasıl ödenir?" sorularının cevaplarını araştırıyor. İşte 2024 IMEI cep telefonu kayıt ücretleri hakkında bilmeniz gereken her şey. 

IMEI KAYIT ÜCRETLERİ NE KADAR OLDU?

Haberler.com'da paylaşılan habere göre, Vergi, harç ve cezalardaki artışı belirleyen yeniden değerleme oranı 2024 yılı için yüzde 58,46 oldu. Buna göre vergi, harç, MTV, araç muayene ücreti, emlak vergisi gibi çeşitli vergiler, trafik cezaları bahsedilen yeniden değerleme oranında artacak. Yeni zamlar sonrasında yurtdışından getirilen cep telefonu harcı 20000 TL'den 31692 TL'ye yükselecek. Buna göre 2024 IMEI kayıt ücreti 31692 TL olarak uygulanacak.

IMEI kayıt ücretleri ne kadar oldu? 2024 cep telefonu kayıt ücretleri değişti! iPhone'u olanlar yandı

2024 PASAPORT HARCI FİYATLARI

Yeni zamlar sonrasında 6 aya kadar olan pasaport harcı 1034 TL'den 1639 TL'ye, 1 yıllık pasaport harcı 2397 TL'ye, 2 yıllık pasaport harcı 3912 TL'ye, 3 yıllık pasaport harcı 4845 TL'ye, 4-10 yıllık pasaportun bedeli 4943 TL'den 7833 TL'ye yükselecek.

IMEI KAYDI NEDİR?

IMEI (International Mobile Equipment Identity), bir mobil cihazın benzersiz tanımlayıcısıdır. IMEI numarası, her cep telefonuna özgüdür ve cihazın üreticisi, modeli ve seri numarasını içerir. IMEI numarası, bir cep telefonunun kimlik doğrulama, izleme ve kayıt amacıyla kullanılır.

IMEI kaydı, bir cep telefonunun uluslararası bir veritabanında kaydedilmesi işlemidir. Bu kayıt, kaybolan veya çalınan telefonları bulmak ve engellemek için kullanılır. Eğer bir cep telefonu kayıp veya çalındıysa, kullanıcı veya yetkililer, IMEI numarasını kullanarak ilgili operatöre başvurarak cihazı izletebilir veya engelleyebilir. Bu şekilde, çalınan veya kaybolan telefonların yasadışı kullanımı engellenmiş olur.

IMEI kayıt ücretleri ne kadar oldu? 2024 cep telefonu kayıt ücretleri değişti! iPhone'u olanlar yandı

IMEI kaydı, cep telefonu üreticileri veya servis sağlayıcıları tarafından gerçekleştirilir. Bu kayıt, genellikle cep telefonu satın alındığında otomatik olarak yapılır. Kullanıcılar genellikle IMEI numarasını telefonlarının ayarlar menüsünde veya cihazın arka kapağında bulabilirler. Ayrıca, "*#06#" numarasını tuşlayarak telefonun ekranında IMEI numarasını görebilirsiniz. Bu numarayı güvende tutmak önemlidir, çünkü başkaları IMEI numaranızı kullanarak dolandırıcılık yapabilir veya kayıtlı cihazınızın yetkisiz erişimini sağlayabilir.

1 YILLIK IMEI KAYDI KAÇ TL?

BTK üzerinden yapılan 1 yıllık IMEI kaydı şu anda 2023 yılı itibariyle 20 bin TL olarak uygulanmaktadır. Ancak yeniden değerleme oranının yüzde 58.56 oranında artmasından sonra 1 yıllık IMEI kayıt ücretlerinin 31 bin 692 TL olması bekleniyor.

Bakmadan Geçme