IMF'den Kripto Uyarısı! Bu Hususu Gözden Kaçırmayın

Kripto varlıklarının finansal istikrar için riski oluşturduğunu söyleyen Uluslararası Parafonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, buna yönelik altyapı ve kuralların sağlanmasını hedeflediklerini söyledi.  

Güney Kore'nin başkenti seul'de IMF başkanı Kristalina Georgieva, dijital paralarla ilgili düzenlenen konferansta Kripto varlıklarının riskli olduğuna dikkat çekti.

Kripto para borsalarından önde gelen FTX'in kurucusu dolandırıcılık davasında “suçlu” bulundu. Dünyanın en büyük Kripto para borsası Binance'in kurucusu da kara para aklama suçlarını kabul ettiğini hatırlatan Georgieva Kripto’nun son 15 yılda parlak bir itibarı olmadığını söyledi.

"FİNANSAL İSTİKRARI ZAYIFLATABİLİR"

Georgieva Kripto varlıklarının yaygınlaşması halinde etkilerinin dikkate alınması gerektiğini söyleyerek “buradaki zorluk makro-finansal istikrarın Kripto varlığının yüksek oranla benimsenmesiyle zayıflayabilecek olmasıdır” dedi.

“Hedefimiz kurallar ve bazı teknolojilerden yararlanarak kripto'nun risklerinden kaçınmak için birlikte çalışabilir daha verimli sağlam altyapı oluşturarak erişilebilir finansal sistem kurmaktır.”

Georgieva kuralların amacının şu  anki durumun inovasyonu engellemek veya Kripto öncesi dünyaya döndürmek olmadığını söylerken başarılı kuralların inovasyona teşvik edebileceğini ve yönlendirebileceğini söyledi

Bakmadan Geçme