İngiltere'de vefat eden genç bilim adamı Konya'da toprağa verildi

Siber Güvenlik alanında araştırmacı olarak çalışan genç bilim adamı Konyalı Ahmed Fâtih Irklı İngiltere'de kaldığı pansiyonda kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

İngiltere'de vefat eden genç bilim adamı Konya'da toprağa verildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hayâtı istikamet üzere olan genç bilim insanı, Ahmed Fâtih Irklı; 22 Haziran günü İngiltere'de kaldığı pansiyonda sabâh namâzını müteâkib yatağından bir daha uyanamadı. Henüz 29 yaşındaki Ahmed Fâtih Irklı'nın, kalb krizi sonucu hayâtını kaybetdiği anlaşıldı. Âni ölümü; âilesini, dostlarını ve sevenlerini üzüntüye boğdu.

Siber Güvenlik alanında araştırmacı olarak çalışan genç bilim adamı Ahmed Fâtih Irklı'nın, Türkiye'ye getirilen cenâzesi geçtiğimiz Cuma günü ikindi namazından sonra Sultan Selim Camisinde kılınıp, Konya’da Yazır mahallesi mezarlığında  toprağa verildi.

Cenaze namazına, babası  MTA mühendisi Süleyman Irklı'nın okul arkadaşları, MTA yetkilileri, Meram Mal Müdürü Mustafa Soydoğan, Karaman Kaimder Konya temsilcisi Ali Yılmaz, araştırmacı yazar Mehmet Bina, Karatay Üniversitesi yetkilileri, Ahmet Fatih Irklı'nın çalışma arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Merhuma Allah'dan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.

Konya MTA' da çalışan Jeoloji mühendisi Süleyman Irklı beyin oğlu olan genç bilim insanı, 09 Mart 1992 doğumlu, Ahmet Fatih Irklı KTO Karatay Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden 2015 yılında birincilikle  mezûn oldu. Yenilenebilir enerji ve temiz teknoloji alanında da yüksek lisans, KTO Karatay Üniversitesi'nde Araştırma Asistanı, Manchester Üniversitesi'nde Hornet temsilcisi, TÜBİTAK'da Siber Güvenlik Araştırmacısı, Manchester Üniversitesi'nde lisansüstü öğretim asistanı ve UCL-Londra, İngiltere, Birleşik Krallıklarda doktora araştırmacısıydı.

HABER MERKEZİ

d5373589-fba3-4194-8689-9733f0fa189e.jpg

Bakmadan Geçme