İnstagram'dan Gençlere Büyük Adım: 'Uyku Bildirimi' Uygulaması Resmen Başlıyor!

İnstagram yepyeni bir uygulama için temel hazırlığına başladı.

Gençlerin İnstagram'da geçirdiği süreyi kısıtlayarak daha verimli hale getirebilmek için uyku bildirimi özelliğini aktif hale getirdi. Belirli bir kitleye hitap edecek bu özellik sayesinde uygulama belirli bir saate gelindiğinde “Ara verme zamanı gelmedi mi?” yazılı bir uyarı gösterecek.

Gençlerin geç saatlere kadar uygulamada geçirdikleri vakti azaltabilmek için devreye alınacak bu özellik kişisel farkındalığı artırmayı sağlamayı hedefliyor. Özellikle 18 yaş altındaki gençlerin reels videolarda veya doğrudan mesajlaşma alanında 10 dakikadan fazla süre geçirdiği fark edildiği anda uygulama tarafından bir bildirim gelecek.

“Ara Verme Zamanı Gelmedi mi?”
Bu bildirimde uygulamayı kapatması ve yatılması teklif edilecek. Öncelikle gelen bildirim ara verme zamanı gelmedi mi? şeklinde ekranda beliriyor. Ardından ikinci bir uyarı mesajı daha geliyor. “Geç oluyor. İnstagram'ı kapatmayı düşünmelisin.”

İnstagram'ın bu yeni uygulaması yalnızca akşam saat 22'den sonra başlayacak. Sistem tarafından otomatik olarak ayarlanan bu özellik tüm genç kullanıcılar için aktif hale gelecek.

Bakmadan Geçme