• Haberler
  • Ekonomi
  • iPhone 17 bin TL'ye satılacak: Sokaklarda kuyruk olacak!

iPhone 17 bin TL'ye satılacak: Sokaklarda kuyruk olacak!

Vatandaşlar yüksek vergiler nedeniyle erişemediği Apple'dan yeni bir telefon geliyor. Türkiye'de 17.000 TL'ye satışa çıkacağı düşünülen telefonlar hakkındaki tüm bilinenler.

iPhone 17 bin TL'ye satılacak: Sokaklarda kuyruk olacak!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Günümüzde bir iPhone sahibi olmak hiç de kolay değil. Özellikle de Türkiye’de yaşıyorsanız. Malum hem enflasyon, hem kurlar, hem de vergilerden ötürü Türkiye’de iPhone almak için ufak bir serveti gözden çıkarmak gerekiyor. Fakat bu durum yeni dönemde tarih olabilir.

Apple dünya pazarında bir numara olmak için ilginç bir stratejiyi devreye sokmaya hazırlanıyor. Özellikle Hindistan pazarını hedefleyen Apple, çok ucuz bir iPhone modelini satışa sunmak üzere.

Apple’a yakın isimlerden Ming Chi Kuo, Cupertino merkezli şirketin rekabeti tabana yaymak için ucuz bir iPhone modeli satışa çıkaracağını belirtti. iPhone CE ismi ile satışa sunulacak olan modelin özellikleri de kısmen netleşti.

iPhone 17 bin TL'ye satılacak: Sokaklarda kuyruk olacak!

YENİ TELEFON 17 bin TL
İşte tüm detaylar:

Telefonun tasarımı klasik iPhone tasarımı şeklinde olacak. Yani telefonda Home tuşu ve tek bir ana kamera göreceğiz. Ayrıca dış kaplaması da plastik benzeri bir malzemeden tasarlanacak. Böylece maliyet de önemli oranda düşürülmüş olacak.

Apple’ın A12 yongasını kullanacağı telefonda 2GB RAM ve 64GB temel depolama alanı yer alacak.

Özelliklerinden de anlaşılacağı üzere telefon tabana hitap eden, düşük özelliklerde ve ucuz bir cihaz olacak. Ming Chi Kuo telefonun fiyatının 450 dolar civarında olacağını belirtiyor. Bu model muhtemelen ülkemizde vergiler dahil maksimum 17 bin TL’ye satılacaktır.

Bakmadan Geçme