• Haberler
  • Güncel
  • İPhone kullanıcılarına acil uyarı: Sağlığınızı riske atmayın!

İPhone kullanıcılarına acil uyarı: Sağlığınızı riske atmayın!

Apple'ın en güncel resmi bildirisine göre, milyonlarca iPhone kullanıcısının farkına varmadan yaptığı kritik bir hata, telefonların hangi şekilde şarj edilmemesi gerektiği konusunda uyardı. Tüm ayrıntılar haberimizde...

İPhone kullanıcılarına acil uyarı: Sağlığınızı riske atmayın!
TAKİP ET Google News ile Takip Et


ABD merkezli teknoloji devi Apple, kullanıcılarına cihazlarını şarj etmek için kullandıkları prizlere bağlı halde uzun süreli teması sınırlamaları gerektiği konusunda uyarmasıyla dikkatleri üzerine çekti.

Apple'ın resmi internet sitesinde, en son iOS işletim sistemi güncellemesi için yayınlanan "Önemli Güvenlik Bildirimi" başlığı altında yer alan uyarılar, özellikle gece boyunca telefonlarını şarj eden kullanıcıları hedef alıyor.

Teknoloji devi, kullanıcılara "Cihazınız açıkken veya şarj edilirken, cildinizin uzun bir süre boyunca cihaz, şarj adaptörü veya kablosuz şarj cihazıyla temas etmemesi son derece önemlidir," şeklinde net bir çağrıda bulunuyor.

İPhone kullanıcılarına acil uyarı: Sağlığınızı riske atmayın!

Verilen uyarılarda, cihazın şarj kablosunun ve bağlantı noktasının uzun süreli cilt temasının, ayrıca şarj edilen cihazın yetersiz havalandırılan bölgelerde kullanılmasının "rahatsızlık ve hatta yaralanmaya neden olabileceği" vurgulanıyor.

Kullanıcılara yönelik bilgilendirme mesajında, cihazlarını battaniyenin altına koymamaları ve vücutlarıyla temas ettirmemeleri konusunda da öneride bulunan Apple, bu önlemlerin cihaz kullanım deneyimini daha güvenli ve konforlu hale getireceğine inancını dile getiriyor.
 

Bakmadan Geçme