• Haberler
  • Keşfet
  • İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi kimdir? İbrahim Reisi öldü mü? İbrahim Reisi'nin helikopteri nerede düştü?

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi kimdir? İbrahim Reisi öldü mü? İbrahim Reisi'nin helikopteri nerede düştü?

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopterinin Azerbaycan'ın dağlık bir bölgesinde düşmesinin ardından sosyal medya kullanıcıları İbrahim Reisi'nin kim olduğu araştırıyor. Peki İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi kimdir? İbrahim Reisi nereli? İbrahim Reisi kaç yaşında? İbrahim Reisi alevi mi? İbrahim Reisi helikopteri bulundu mu? İbrahim Reisi helikopteri nerede düştü. İşte detaylar...

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi kimdir? İbrahim Reisi öldü mü? İbrahim Reisi'nin helikopteri nerede düştü?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyetin içinde bulunduğu helikopter dün zorlu hava şartları nedeni ile Azerbaycan’da dağlık bir alanda kaza yaptı. İranlı yetkililerin kazaya ilişkin yaptığı açıklamada İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın hayatını kaybettiğini bildirdi. Peki İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi kimdir? İbrahim Reisi nereli? İbrahim Reisi kaç yaşında? İbrahim Reisi alevi mi? İbrahim Reisi helikopteri bulundu mu? İbrahim Reisi helikopteri nerede düştü. İşte detaylar... 

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi kimdir? İbrahim Reisi öldü mü? İbrahim Reisi'nin helikopteri nerede düştü?

İBRAHİM REİSİ KİMDİR? 

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, 4 Kasım 1960 yılında İran’ın kuzeydoğusunda bulunan Meşhed şehrinde doğdu. Reisi, eğitimini Şii İslam'ın entellektüel merkezi kabul edilen Kum'da tamamladı. Reisi 1979 yılında Şah Rıza Pehlevi'nin iktidarda olduğu dönemde, ülkenin ileri gelen din alimleri ile toplantılara katıldı. 1981 yılında Kereç savcısı olarak kariyerine başlayan Reisi, 1985 yılında Tahran savcı yardımcılığı görevine getirildi. Reisi, 1988 yılında İran devrim lideri olan Ayetullah Humeyni’nin talimatı ile ‘ölüm komitesi’ mevkiine getirildi. Reisi bu görevi ile siyasi mahkumların idam kararlarını verdiği için ‘katliam ayetullahı’ olarak tanındı.  

1989-1994  yılları arasında Tahran savcısı olarak görev yapan Reisi, 1994-2004 yılları arasında Din Adamları Özel Mahkemesi’nde başsavcı ve 2004-2014 yılları arasında Yargıtay Birinci Hakimi olarak görev yaptı.  

Reisi, 2009 yılında gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası başlayan isyanları bastırmada büyük rol oynadı. 2016 yılında Ayetullah Humeyni tarafından milyarlarca dolarlık servetin yönetimini yani ülkenin en büyük vakfı olan Astan-ı Kuds-i Rezerv'inin başına getirildi.  

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi kimdir? İbrahim Reisi öldü mü? İbrahim Reisi'nin helikopteri nerede düştü?

Reisi 2017 yılında Hasan Ruhani’nin karşısında aday oldu ancak seçimi kaybetti. 2019 yılında Yargı Erki Başkanı olan Reisi, göreve geldiği ilk andan itibaren hükümet yetkilileri ve önde gelen iş insanlarına karşı yolsuzluk davaları açtı.  

İbrahim Reisi 2021 yılında İran’ın 8’inci Cumhurbaşkanı oldu.  

İBRAHİM REİSİ ÖLDÜ MÜ? 

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin ve yanındaki heyetin içinde bulunduğu helikopter dün Azerbaycan’dan kalkış yapmıştı. Ancak, helikopter Doğu Azerbaycan eyaletindeki dağlık alanda olumsuz hava şartları nedeni ile kaza yaptı. Helikopterde, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdüllahiyan, Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Ali Haşim ve Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Malik Rahmeti vardı. İranlı yetkiler meydana gelen kazada İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdüllahiyan’ın hayatını kaybettiğini bildirdi.  

Bakmadan Geçme