• Haberler
  • Konya
  • İranlı eğitmen Mevlâna aşkını Konya sokaklarına taşıdı!

İranlı eğitmen Mevlâna aşkını Konya sokaklarına taşıdı!

İranlı Sema Eğitmeni Perisa Peşavi, Konya sokaklarında gösterdiği sema gösterisiyle çevredeki vatandaşların ilgi odağı oldu.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
İranlı eğitmen Mevlâna aşkını Konya sokaklarına taşıdı!

Şeb-i Arus programları kapsamında yurt içi ve yurt dışında binlerce insan Konya’ya akın etti. Hz. Mevlana’yı anma programları kapsamında İran’dan Konya’ya gelen kişilere yol gösteren Sema Eğitmeni Perisa Peşavi, vatandaşlarını gezdirdiği sırada sema gösterisi yaptı.  Mevlâna meydanında yaptığı gösteri ile dikkatleri üzerine çeken Eğitmen Peşavi, halkın takdirini topladı. Hakimiyet.com’a açıklamalarda bulunan Peşavi, kendisini huzurlu hissettiğini aktardı. 

İranlı eğitmen Mevlâna aşkını Konya sokaklarına taşıdı!

“HİSLERİMİ ANLATMAKTA GÜÇLÜK YAŞIYORUM”

Konya’da bulunduğu için mutlu olduğunu ifade eden Perisa Peşavi, Mevlana’nın İran’da çok sevildiğini aktardı. Sözlerini devam ettiren Peşavi, “Hislerimi anlatmakta güçlük yaşıyorum. Kendimi çok mutlu ve huzurlu hissediyorum. Mevlana İran’da çok bilinen ve sevilen bir alim. İran’dan yüzlerce insan Mevlana’yı anmak için Konya’ya geliyor. Ben de burada gelen kişilere sema gösterisi düzenliyorum.  Şimdi de ufak çaplı bir gösteri yaptım.” diye konuşarak sözlerini noktaladı. 

Bakmadan Geçme