Isauria Yolu'nun Rota Kılavuzu Yayınlandı

Konya Büyükşehir Belediyesi, bölge turizmine katkı sağlamak amacıyla geliştirdiği Isauria Yolu'nu daha erişilebilir hale getirmek için 174 kilometrelik doğa yürüyüş rotası için 'Isauria Yolu Rota Kılavuzu' kitabını yayınladı. Toros Dağları'nın içinden başlayarak Konya Bozkır'dan geçip Antalya Akseki'ye uzanan ve Gündoğmuş ilçesinde son bulan bu yürüyüş rotası, tarih ve doğa severlere eşsiz bir deneyim sunuyor.

Isauria Yolu'nun Rota Kılavuzu Yayınlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya Büyükşehir Belediyesi, bölge turizmine katkı sağlamak amacıyla geliştirdiği Isauria Yolu'nu daha erişilebilir hale getirmek için 174 kilometrelik doğa yürüyüş rotası için "Isauria Yolu Rota Kılavuzu" kitabını yayınladı. Toros Dağları'nın içinden başlayarak Konya Bozkır'dan geçip Antalya Akseki'ye uzanan ve Gündoğmuş ilçesinde son bulan bu yürüyüş rotası, tarih ve doğa severlere eşsiz bir deneyim sunuyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Isauria Yolu Rota Kılavuzu'nun doğaseverlere bölgede güvenli ve keyifli bir yürüyüş imkanı sunacağını belirtti. Altay, tarihle ve doğayla iç içe olmak isteyen herkesi Isauria Yolu'nu keşfetmeye davet etti.

Isauria Yolu, Konya Bozkır'dan başlayarak Dikilitaş Yaylası, Dipsiz Göl, Sultan Muğarı, Boğazyurt, Halkalıyazı, Sineklibucak, Kalkantaşı, Göktepe Yaylaları gibi noktalardan geçerek Gündoğmuş ilçesine kadar uzanan toplamda 174 kilometrelik bir trekking rotası sunuyor. Yol üzerinde antik yollar, sarnıçlar, han yıkıntıları, kuyular, tarihi köprüler gibi tarihi dokular da yer alıyor.

 

Konya Büyükşehir Belediyesi, 2022 yılında Isauria Yolu'nu turizme açmak için bir proje başlatarak yolun temizliğini, işaretlenmesini ve yönlendirme levhalarının takılmasını gerçekleştirdi. Ayrıca Isauria Yolu'nun logosu, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından tasarlanan Isauria Antik Kenti'ndeki Hadrian Kapısı ve miğfer başlıktan oluşuyor.

Isauria Yolu Rota Kılavuzu kitabına dijitalkitabim.com ve gokonya.com adreslerinden ulaşılabiliyor.

Ayrıca, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından geliştirilen Zengibar Yürüyüş Yolu için de bir rota kılavuzu hazırlandı. 102 kilometrelik Zengibar Yolu, Konya'nın Bozkır ilçesinden başlayarak Hadim ve Taşkent ilçelerinin mahalle ve yaylalarından geçerek Bolay Yaylası'nda sona eriyor. Vadiler, kanyonlar, barajlar, antik yollar, yaylalar, geçitler, antik kentler, sarnıçlar, tarihi köprüler, ormanlar, mağaralar, endemik bitkiler ve üzüm bağları gibi doğal ve tarihi güzelliklere ev sahipliği yapan Zengibar Yolu, 2023 Kasım ayında hizmete açıldı. Rota kılavuzu kitabına da dijitalkitabim.com ve gokonya.com adreslerinden ulaşılabilecek.

Bakmadan Geçme