Işıkları söndürecek zam duyuruldu: Elektrik faturasına bu zam yolda!

Vatandaşları üzecek haber bu kez elektrik faturaları için geldi. İşte basında yer alan iddialara göre, faturalara gelecek yeni zam.

Ailelerin bütçelerini önemli ölçüde etkileyen gider kalemlerinden biri olan elektrik faturalarında yeni bir zam iddiası gündemde.

Halk TV'de yer alan iddialara göre, yaklaşan ocak ayıyla birlikte devletin, elektrik faturalarında rakamları bir miktar artırması bekleniyor.

Elektrik zamlarının aile ekonomilerini nasıl etkileyeceği ve detayları merak edilen bu gelişme, vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor İşte detaylar...

HalkTv yazarı Olcay Akdilek, Halk Tv’den Ayşenur Arslan’ın sunduğu Medya Mahallesi adlı programda iktidarın yerel seçimler öncesinde elektrikte izlenecek tarife politikası konusunda bir çalışma yürütüldüğünü söyledi. Akdilek, elektriğe zam yapılacağını iddia etti.

Aydilek'in Enerji Bakanlığı'nda yetkililerle görüşerek aldığı bilgiye göre; 1 Ekim'de elektriğe yüzde 20 ila 30 arasında zam bekleniyor. Aydilek, bakanlığın zam oranını katıldığı Ayşenur Aslan'ın sunduğu canlı yayında “Medya Mahallesi” programında açıkladı. Programda zam gelmemiş haliyle bile zaten yüklü olan faturalardaki bu artış oranın kaçınılmaz olduğu belirtildi.

KAYNAK: HALKTV

Bakmadan Geçme