• Haberler
  • Ekonomi
  • İslam Memiş altını olanın kaçırmaması gereken son fırsatı açıkladı

İslam Memiş altını olanın kaçırmaması gereken son fırsatı açıkladı

Altını olanlara sürekli olarak çeşitli uyarılar yapan ünlü ekonomist İslam Memiş, bu kez son uyarım diyerek duyurdu. İşte altında son fırsat...

İslam Memiş altını olanın kaçırmaması gereken son fırsatı açıkladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Piyasada en bilindik isimlerden birisi olan İslam Memiş’ten gram altın fiyatlarına dair yeni değerlendirmeler geldi. Türk Lirası’nın diğer para birimleri karşısında değer kaybetmesiyle birlikte hızla yükselen altın yatırımcıların güvenli limanı ilan edildi.

Geçtiğimiz gün açıklanan ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararı sonrasında İslam Memiş, altın fiyatlarında ne olacağına dair önemli açıklamalarda bulundu. İsabetli tahminleriyle piyasada en bilindik isimlerden biri olan İslam Memiş, FED faiz kararı sonrasında altın fiyatlarında yaşanacakları açıkladı ve yatırımcılara müjdeli haber verdi.

İslam Memiş, son kez alım fırsatının açıldığını belirterek yatırımcılara seslendi ve altın fiyatlarının uçuşa hazırlandığı söylentilerini gündeme taşıdı. Faiz kararı sonrasında ons altın değerinin 1980 dolara fırlamasıyla birlikte geçtiğimiz günlerde yaptığı uyarıyı hatırlattı ve gün içerisinde 1940 dolara kadar gerilediğini ifade etti.

İslam Memiş altını olanın kaçırmaması gereken son fırsatı açıkladı

Önümüzdeki hafta itibariyle ons altın fiyatlarında yeni ataklar beklediğini belirten İslam Memiş, Ağustos ayının ilk haftasında ons altının 2.000 doları aşacağına dair beklentilerini paylaştı. Ayrıca, Euro ve altın tarafında yeni yükselişlerin gözlemleneceğini açıkladı ve kendi yatırımlarını altın tarafına kaydırdığını belirtti. Altın fiyatlarında yaşanabilecek olan alım fırsatlarında elinde kalan kısımları da altın tarafına aktaracağını vurguladı ve yatırımcılara tek bir yatırım aracına bağlı kalmamalarını tavsiye etti.

Ancak İslam Memiş, “Altın ne kadar yükselecek?” sorusuna net bir cevap veremeyeceğini belirtti. Döviz tarafındaki dalgalanmalardan dolayı ons altının 2023 yıl sonuna kadar 2.150 TL ile 2.250 TL seviyelerinin üzerine çıkacağına dair tahminlerde bulundu. Ayrıca, döviz tarafından destek alırsa 2.000 doların üzerini rahatlıkla aşabileceğini ifade etti.

Yatırımcılar, İslam Memiş’in değerlendirmelerini dikkate alarak altın fiyatlarındaki gelişmeleri takip etmeye devam edecekler. Ancak yatırım yaparken her zaman riskleri göz önünde bulundurmak ve uzmanların değerlendirmelerini doğrulayıcı başka kaynaklardan da bilgi almak önemlidir.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

Bakmadan Geçme