• Haberler
  • Ekonomi
  • İslam Memiş aman dedi: Gram altın yatırımında bu olmaz ise olmaz!

İslam Memiş aman dedi: Gram altın yatırımında bu olmaz ise olmaz!

Yatırımcı şaşkınlık içinde olan biteni izliyor, ünlü ekonomist İslam Memiş'ten gram altın yatırımcılara kritik uyarı geldi. İşte altın yatırımcılarının olmaz ise olmazı...

İslam Memiş aman dedi: Gram altın yatırımında bu olmaz ise olmaz!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hazine ve Maliye Bakanlığı, altına dair son derece kritik adımlar attı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu kararları tv100.com'un özel köşesinde değerlendirdi ve görüşlerini paylaştı.

Memiş, yazısını tv100.com'da yayımladıktan hemen sonra, gelecekte altın almayı düşünenler için bir kılavuz hazırladı. Sosyal medya aracılığıyla yaptığı bu hatırlatmada, alınan kararları detaylarıyla anlattı ve acil bir çağrıda bulundu.

İslam Memiş aman dedi: Gram altın yatırımında bu olmaz ise olmaz!

Bu hafta, altın piyasasında üç hayati kararın alındığı belirtildi.

1- Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca işlenmemiş altın ithalatına getirilecek "kota uygulaması" ile hem söz konusu ithalatın cari açık üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılması hem de altın üretimi ve ticareti konusunda ihracatın teşvik edilmesi hedefleniyor.

2- Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'na göre; altından olan, pırlantalı altından olan, kıymetli metallerle kaplama adi metallerden olan ürünlerin ithalatında yüzde 20 oranında ek mali yükümlülük uygulanacak. Avrupa Birliği ve Serbest Ticaret Anlaşması imzalanan ülkeler haricindeki ülkelere ithalatında yüzde 20 ek mali yükümlülük uygulanacak.

3- Rafineriler basılı altını asgari 1 gram olarak üretebilecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeye göre, rafineriler basılı altını en az 0,5 gram yerine en az 1 gram olarak üretebilecekler.

İslam Memiş aman dedi: Gram altın yatırımında bu olmaz ise olmaz!

Altın ve mücevher ithalatında yüzde 20 oranında ek mali uygulanması normal ve gerekli. Bunda sorun yok.

Ancak kota uygulaması ve rafine basım kararları sorun!

Özellikle altın yatırımcısı için kötü haber!

Altın fiyatlarında makas aralığına ve işçiliğe. Dün sabah bunun örneğini gördük. Resmi kur veya internette bin 670 lira olan gram altın, serbest piyasalarda bin 777 liraya yükseldi, günü bin 727 liradan tamamladı.

Bakmadan Geçme