İslam Memiş temmuz ayında doların kaç lira olacağını açıkladı: İşte flaş seviye

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, son günlerde atağa geçen dolar için iddialı konuştu. Memiş, doların temmuz ayında göreceği seviyeyi de tahmin etti.

İslam Memiş temmuz ayında doların kaç lira olacağını açıkladı: İşte flaş seviye
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dolar denince akla gelen ilk isimlerden olan altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, seçim sonrası yükselen doları değerlendirdi.

Memiş'in Bitlo'nun Youtube hesabına açıklamaları şöyle: "Döviz kurunda son yaşanan ataklar, yeni atanan Hazine ve Maliye Bakanının seçimlere kadar baskılanan seçim sonrasında baskılanmaya devam eden kurun rahat bırakılmasıyla ilgili gerçekleşen bir yukarı yönlü ataktır.

Bu atakların Temmuz ayı itibariyle yukarı yönlü devam edeceğini düşünüyorum. Beklenenden daha önce bir kur atağı geldi. Bunun sebeplerine baktığımız zaman kurun serbest bırakılması, kurun yükselmesi yabancı yatırımcıların menfaati ön planda tutuluyor ve güven kazanılmak istiyor. Serbest kur politikası, maliye politikasında biraz da ihracatı destekleyerek içeriye bir güven vermek istiyor. Baskılanan bir kur vardı, serbest bıraktık. Daha şeffaf daha ön görülebilinir ve daha rasyonel bir ekonomi modeline mesajı veriliyor.

Günlük bazda agresif yükselişler olunca bunun mutlaka düzeltmesi, haziran ayı sonuna kadar da aşağı yönlü bir trendinin mutlaka olmasını bekliyorum. Çünkü sağlıklı yükselişlerin sağlıklı düşüşlerin yaşanması lazım. Şu anda günlük bazda agresif bir şekilde yükseliyor.

DOLAR TEMMUZDA KAÇ LİRAYI GÖRECEK?

Temmuzdan sonra 24-25 bandında devam ettirecek ama önümüzde şimdi iki hamle var. Birincisi Merkez Bankası’nda görev değişikliği, ikincisi ise Merkez Bankası’nın faiz kararı… Bu iki önemli gelişme ile birlikte dolar tarafında 22 lira seviyesi altlarına sarkmasını bekliyorum.

Bakmadan Geçme