• Haberler
  • Ekonomi
  • İslam Memiş'ten kritik açıklama: Yatırımcı bi sakin olmalı!

İslam Memiş'ten kritik açıklama: Yatırımcı bi sakin olmalı!

Altın piyasasının en çok takip edilen isimlerinden olan İslam Memiş ekim ayındaki altın fiyatları için görülebilecek rakamları açıkladı. İşte detaylar...

İslam Memiş'ten kritik açıklama: Yatırımcı bi sakin olmalı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Daha önce birçok yatırımcıyı zarar etmekten kurtaran ünlü ekonomist İslam Memiş dolar ve altındaki yeni rotayı belirledi. Yatırımcının temkinli olmasını söyleyen Memiş altında 2000 dolar ve üstünde direnç olduğunu bunun kırılması için FED'in faiz kararının beklenmesi gerektiğini söyledi.

BÜYÜK KAZANCA DÖNÜŞECEK
Para ve Altın Piyasaları Uzmanı Memiş, altın yatırımcılarını uyaran açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında beklentilerini ve öngörülerini paylaşarak dikkatli olunması gerektiğine vurgu yaptı. İşte Memiş'in açıklamaları:

''Peki bu geri çekilmeler paniğe neden olmalı mı? yoksa bir alım fırsatı olarak görebilir miyiz? Daha önce de söylediğim gibi, şu anda gram tarafında 1700 liranın altındaki her pencere büyük bir alım fırsatı sunuyor. Buralardan giriş yapanlar, özellikle ons altının yıl sonu itibariyle 2080 ve 2160 hedeflerini yakalaması halinde dolar tarafından da alacakları destekle birlikte gram altında 1900-2000 liraların görülmesine şahit olabilir.

700 lira ve altındaki rakamlar orta ve uzun vadeli yatırımcılar için alım fırsatı sunmaya devam ediyor. Buralardan yapılacak hamleler, ilerleyen aylarda büyük kazançlara dönüşecektir."

YATAY BİR SÜREÇ VAR
Memiş açıklamalarına şöyle devam etti: "Ekim ayı itibariyle 2000 dolar üzeri ataklarda 2080 ve 2150 dolar dirençlerini takip etmeye devam ediyoruz. Şu anda yatay süreç devam ediyor. Eylül ayı içerisinde ABD'deki enflasyon verisine ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararına bakacağız. Bunlar baskılanmada önemli faktörler arasında ancak yine kısa vadeli pozitif görünüm devam ediyor. Özellikle ABD tarafından geçen hafta gelen verilere, tarım dışı istihdam verilerine rağmen 1940 dolar seviyesinin üzerinde tutunması bence büyük bir başarı. Bu da Ekim ayı itibariyle yeni sinyaller veriyor ve "Ben 2000 dolar seviyesinden çok da uzaklaşmak istemiyorum" mesajı veriyor bize.''

Bakmadan Geçme