• Haberler
  • Ekonomi
  • İslam Memiş uyardı! Getiri sağlayacak yeni bir enstrüman çıkacak!

İslam Memiş uyardı! Getiri sağlayacak yeni bir enstrüman çıkacak!

Enflasyonun yükselmesiyle birlikte ülkede ekonomiye dair endişeler artmaya devam ediyor. Katıldığı canlı yayında konuşan Memiş, 'Orta vadeli program açıklandıktan sonra getiri sağlayacak yeni bir enstrüman çıkacağını tahmin ediyorum.' dedi.

İslam Memiş uyardı! Getiri sağlayacak yeni bir enstrüman çıkacak!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İslam Memiş katıldığı canlı yayınlarda enflasyon ve ülke ekonomisine dair açıklamalarda bulunmaya devam ediyor. Parasal sıkılaştırma, yeni zamlar, faiz artırımları gibi birçok etkenin enflasyon sürecinde etkili olmaya devam ettiğini söyleyen Memiş, "Genelde harcamayı kısıtlayan bir politikayla yoluna devam eden bir Merkez Bankası var. Yüksek bir enflasyon var ve yükselmeye devam edecek. Farklı enstrümanlara karşı da içeride hükümetin bir çalışması olduğunu söyleyebilirim. Orta vadeli program açıklandıktan sonra getiri sağlayacak yeni bir enstrüman çıkacağını tahmin ediyorum. Özellikle enflasyon karşısında hangi enstürümanlar kullanarak piyasaya çıkar orada bir belirsizlik var. Eylül ayında orta vadeli program açıklandıktan sonra yeni çıkacak ürünün tanıtılmasıyla ilgili bir süreç bekliyorum. Benim kişisel tahminim bir vade oranı belirlenir ve enflasyon getirisi adı altında bir süreç olabilir. Vadeli mevduatta enflasyon getirisi olabilir diye düşünüyorum." dedi.

 

"ATAKLAR ÖNÜMÜZDEKİ AYDA DEVAM EDER"

Ons altın tarafında bu hafta 1935-1985 bant aralığına dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Memiş, "Bu bant aralığında dengelenme çabasını sürdürüyor. 1944 dolar seviyesine kadar geriledi şu anda 1951 dolar seviyesinde ons altın. Yine 1935 dolarla alakalı öngörüm devam ediyor. Dolar endeksindeki belirsizlikte devam ediyor. Dolar endeksi 102 dolar seviyesine geldi ve şu anda 102 dolar seviyesinde beklemeye devam ediyor.Yukarı yönlü ataklar önümüzdeki ayda devam eder diye tahmin ediyorum." şeklinde konuştu. 

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir. 

Bakmadan Geçme