İsmail Kartal: 'Kazanmasını bildik'

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Fatih Karagümrük maçı sonrası açıklamalarda bulundu.

Trendyol Süper Lig’in 32'nci haftasında Kanarya, deplasmanda Fatih Karagümrük’ü 2-1 mağlup etti.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Maça çok fazla antrenman yaparak hazırlanma şanslarının olmadığını belirterek, 3 gün içinde bir maç daha oynadıklarını söyledi.

Karagümrük’ün ligde pozisyonu belli olduğunun altını çizen İsmail Kartal,"Bize karşı ne kadar iyi hazırlanacaklarını biliyorduk. Biz de takım olarak ilk devre istediğimiz gibi üretken futbol oynayamasak da bunun böyle olmamasını, hep beraber maçı çevirmemiz gerektiğini konuşarak, iyi bir başlangıç yaptık. Kendimiz gibi oynayarak pozisyon bulduk, gollerimiz de geldi. Bu akşam kazanmasını bildik. Daha farklı da kazanabilirdik. Karagümrük de iyi bir takım. Onlara da kalan maçlarında başarılar diliyorum" dedi.

“Günün sonunda ne olacak hep beraber göreceğiz”

Teknik adam, sosyal medyada kendisini eleştirenlere yönelik şöyle konuştu: “Ben ne yaptığını bilen insanım. Başkalarının ne söylediği umurumda değil. Yaptıklarım ortada. Yapmaya da devam edeceğim. Takımıma da güveniyorum. Bugüne kadar güçlü bir oyunla geldik. 3-0 geriye düşmemize rağmen ben dik duruşuma devam ettim. Maçı 3-2’ye getirdik 4-3 de olabilirdi. Biz kendi işimizi yapmaya çalışıyoruz. Hayatımı bu işe verdim. Günün sonunda ne olacak hep beraber göreceğiz."

“Performansını arttırarak devam edeceğini umuyorum”

İsmail Kartal,Hırvat kaleci Livakovic’in Trabzonspor maçı sonrası psikolojik olarak etkilenmesi üzerine, Livakovic'i yönetimle hep birlikte önemli bir yatırım olarak transfer ettiklerini söyleyerek,"Çok duygusal bir çocuk, sürekli konuşuyoruz. Bugün çok güzel bir performans ortaya koyarak oynadı. Sezonun en iyi performansını ortaya koydu. Bundan sonra üzerine çıkarak, performansını arttırarak devam edeceğini umuyorum” şeklinde konuştu.

“Futbolun içinden gelen bir insanım”

Kartal, Oyuncularıyla çok samimi bir ilişkisi olduğunu aktararak, “Oyuncularım da biliyor, kim hak diyorsa onun oynayacağını biliyor. Antrenmanlarda çalışarak oyuncuların performansları ve maç maç bunu başarıyoruz. Devre arası toplantılar biraz da tecrübeyle alakalı bir şey. Ben de futbolun içinden gelen bir insanım. Futbolun kalbini bilen bir insanım. Oyuncularıma olan güvenim ve saygım, yapmış olduğumuz diyaloglar sayesinde, her şey şeffaftır benim bulunduğum yerde. Karşılıklı saygı ve güvene dayalı bir ilişkimiz var” diye konuştu.

“Hakem doğru maç yönetti”

Kartal, Karşılaşmanın hakem performansıyla ilgili şunları söyledi:

“Hakem bugün bana göre doğru maç yönetti. Rakibimizin beklediği penaltı pozisyon aldatmaya yönelik hareket. Bizim penaltı beklediğimiz pozisyonda durduruldu, izledi penaltı verilmedi. Karşı karşıyayken golümüz engellendi. VAR’a gelen yabancı hakem bana göre iyi olacak gibi görünüyor.”

“Maçı kazanmak için rakibimize göre planlamalarımız oluyor”

Teknik adam, sezonun kalan bölümüyle ilgili, Bu işin sezon sonuna kadar böyle gideceğini düşündüğünü vurgulayarak, "Her maçı kazanmak için, rakibe göre planlarımız oluyor. En önemli maçımız perşembe günü Olympiakos maçı. Bu geceden itibaren o turu geçmek için tüm çalışmalarımıza yarın sabahtan başlıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Bakmadan Geçme