İsmail Kartal: 'Şampiyonluğa oynayan bir takımız'

Trendyol Süper Lig'in 29. haftasında Fenerbahçe, konuk ettiği Pendikspor'u 4-1 mağlup etti. Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Perşembe günü oynanan UEFA Avrupa Konferans Ligi maçı sonrası Pendikspor mücadelesine çok fazla hazırlanamadıklarını söyleyerek, “1 gün arayla maça çıktık. Maçtan bir ter idmanıyla maça çıktık. Bugün 23 dakika oyunda kalmış. Şampiyonluğa oynayan, futbol oynayan bir takımız. Buraya gelen her takım sürekli oyunu durdurmak, bizi yavaşlatmak adet haline geldi. Buraya bu kadar insan futbol izlemeye geliyor, ülkemizin futbolun marka değerini nasıl yükselteceğiz? Sporcu sağlığı her şeyden önemlidir. Fakat sakatım diye oyuncu yere yatıyor, doktor sahaya giriyor 1 saniye sonra oyuna giriyor. Mesleğimize saygılı, takımımıza saygılı, rakibe saygılı olmalıyız. Böyle bir yere varamayız. Bir oyuncu 5 tane faul yaptı, bir tanesi tekme. Bir tane kart verilmiyor. Bizim oyuncularımıza kart veriliyor. Buna ne yapabiliriz. Sürekli oyun duruyor, oyun tempomuzu arttırmak, elimizden alınıyor. Yapamadık. Çünkü izin verilmiyor” dedi.

“3 puan için oyuncularımı tebrik ediyorum”

İsmail Kartal, Soyunma odasında takıma daha sakin kalmaları gerektiği hakkında konuştuklarını belirterek, “İkinci yarıda bizim kendi işimizi yapmamız gerektiğini, hemen hızlı goller atarak, daha üretken olmalıyız, daha sakin olmalıyız diye konuşma yaptık. İkinci yarıda oyunun büyük bölümünde kontrolü ele geçirdik. 3 puan için oyuncularımı tebrik ediyorum. Maç başından sonuna kadar bizi destekleyen büyük Fenerbahçe taraftarına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Kazandığımız için mutluyum”

Rakibin oyunu yavaşlattığını vurgulayan sarı-lacivertli takımın teknik patronu, "111 dakika futbol oynandı. Topun oyunda kalma süresi 47 dakika olmuş. Rakip takımın ne kadar oyunu yavaşlattığını her şey anlatıyor. Çok şükür maçı kazanmayı bildik. Sonradan giren oyuncular da gerekli reaksiyonu gösterdiler. Kazandığımız için mutluyum” şeklinde konuştu.

“Sonuna kadar bu yarışı sürdüreceğiz”

Şampiyonluk yarışıyla ilgili sorulan soruya Kartal şu yanıtı verdi:

“İyi çalıştık, iyi kadromuz var. Şampiyonluk yarışında biz ve karşıdaki rakibimiz, bu galibiyet serisini sezon sonuna kadar devam ettirmek istiyoruz ki şampiyon olabilmek için. Oynayan oynamayan herkes buna inanıyor. Şu an iyi bir ortamımız var sonuna kadar bu yarışı sürdüreceğiz.”

“Bu gerçekten kolay değil”

Üst üste yaşanan sakatlıklar hakkında ise sarı-lacivertlilerin teknik patronu, “Şu an 4 sakatımız var, Liverpool’un 13 sakatı var. 2,5 günde bir maç oynuyoruz. Haftada 1 maç oynatsanız sakatlığı minimuma indirebilirsiniz. Oyuncularım bugün milli takımlar dahil 51. maçını oynadılar. Bu gerçekten kolay değil. UEFA, FIFA sürekli bir çalışma halindeler. Futbolcuları nasıl daha az maça çıkarabiliriz, daha belirgin şekilde güzel maç oynanarak, daha az maç yaptırarak bir çalışma halindeler"dedi.

Kartal, Bir sezonda 65-70 maçı oyuncuların kaldırmayacağının altını çizerek, hep yüksek performans göstermenin kolay bir şey olmadığını söyledi.

“Günün sonunda ne olur bakacağız”

Sezon sonuna kadar maç maç baktıklarını vurgulayan Kartal, “Günün sonunda ne olur bakacağız. Perşembe günü Avrupa Konferans Ligi’nde ikinci maçımız var. Aynı ciddiyetle, aynı sertlikle burada turu geçmek istiyoruz. Futbol oynanmadan kazanılmıyor, medyada turu geçtik havası var biz öyle düşünmüyoruz. Aynı ciddiyetle rakibimizin karşısına çıkacağız” diye konuştu.

 

Bakmadan Geçme