İsrail'de binlerce kişi, Netanyahu hükümetine karşı kitlesel gösterilerde bulundu

İsrail'in Batı Kudüs kentinde, Gazze Şeridi'nde tutulan İsrailli esirlerin ailelerine destek vermek amacıyla yüzlerce kişinin katıldığı protesto düzenlendi.

İsrail'in Batı Kudüs kentinde, Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetine karşı yüzlerce kişinin katıldığı protestolar düzenlendi. Göstericiler, Gazze Şeridi'nde tutulan İsrailli esirlerin ailelerine destek vermek amacıyla toplandı ve esir takası ile hükümetin istifası taleplerini yineledi.

Batı Kudüs'teki Meclis'in önünde kurulan çadır kentte konaklayan Netanyahu karşıtı gruplar, sloganlar eşliğinde taleplerini dile getirdi. "Sen baştasın, sen suçlusun" ve "(Esir takası) anlaşma şimdi" gibi sloganlar atan göstericiler, hükümetin acil bir şekilde istifa etmesi ve erken seçimlerin yapılması çağrısında bulundu.

Netanyahu hükümetine karşı artan muhalefet, İsrail'deki siyasi gerilimin derinleşmesine yol açarken, kitlesel gösteriler ülke genelinde dikkat çeken bir hale gelmeye devam ediyor. Göstericiler, hükümetin Gazze Şeridi'ndeki esirler konusundaki tutumunu sert bir şekilde eleştirerek, İsrailli esirlerin ailelerine destek olmak için bir araya geldi.

Netanyahu'ya karşı muhalefetin artmasıyla birlikte, İsrail siyasetindeki belirsizlik ve hükümet krizi derinleşiyor. Göstericiler, taleplerinin karşılanması için mücadele etmeye devam ediyor.

AA

Bakmadan Geçme