• Haberler
  • Dünya
  • İsrail Gazze'de yanlışlıkla 29 askerini öldürdü

İsrail Gazze'de yanlışlıkla 29 askerini öldürdü

İsrail, Gazze Şeridi'ne 27 Ekim tarihinde başlattığı kara harekatında yanlışlıkla 29 İsrail askerini öldürdüğünü duyurdu.  

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), 27 Ekim tarihinde İsrail’in Gazze Şeridi’ne başlattığı kara hareketi süresi boyunca İsrail’in yanlışlıkla 29 askerini öldürdüğünü duyurdu. 

İsrail ordusunun kara operasyonu sırasında yaşanan kazalar ve ölümlerle ilgili IDF tarafından yapılan açıklamada, 18 askerin yanlış kimlik tespiti, 2 askerin açılan ateş sonucu ölümü, diğer askerlerin şarapnel parçalarının isabet etmesi ve zırhlı araçların altında kalması gibi çeşitli nedenlerle hayatını kaybettiği belirtildi. 

 Açıklamada, her hafta 2-6 askerin çeşitli nedenlerle yanlışlıkla öldürüldüğü bilgisi verilirken, buna sebep olarak bölgede yoğun asker bulunması, iletişim sorunları, askerlerin yorgunluğu ve kurallara dikkat etmemesi gibi faktörlerin rol oynadığı ifade edildi. Bu tür kazaların önlenmesi için gerekli önlemlerin alınması yönünde çalışmaların devam ettiği vurgulandı. 

 İsrail ordusunun kara operasyonu sırasında hayatını kaybeden İsrailli asker sayısının toplamda 170'e ulaştığı bilgisi de paylaşıldı. Ayrıca, gece boyunca İsrail topraklarına 20'den fazla roket atıldığı ve bu roketlerin büyük bir kısmının Demir Kubbe hava savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirildiği belirtildi. Ülkenin güneyinde sınıra yakın bölgelerde ise sirenlerin çaldığı, ancak şu ana kadar yaralanma veya can kaybına dair bir raporun olmadığı ifade edildi. 

Bakmadan Geçme