İsrail- Gazze geriliminde 11. gün!

6 Ekim tarihinde Hamas'ın İsrail'e yönelik başlattığı 'Aksa Tufanı' ve ardından İsrail'in Filistin'e savaş açması ile gerilim giderek tırmanmıştı. Peki gerilimin 11. gününde neler oluyor? İşte detaylar...

İsrail- Gazze geriliminde 11. gün!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Savaşın 11. gününde İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne saldırılarını devam ettirdi.

Hava saldırıların hedefi olan Gazze'deki Han Yunus bölgesinin vurulmasının ardından Gazze'deki Nasır Tıp Kompleksi'ne çok sayıda yaralı geldi.

Filistin haber ajansı WAFA'dan edinilen bilgilere göre, İsrail ordusu, savaş uçakları, gemileri ve topçu atışlarıyla Gazze Şeridi'ne saldırılarına gece boyunca devam etti.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, Gazze'nin orta kesimlerinde bulunan Deyr el-Belah bölgesindeki bir ev, İsrail saldırısı sonucu vuruldu. Saldırıda, aralarında çocukların da bulunduğu 7 Filistinli hayatını kaybetti, 12 kişi yaralandı.

Gazze'nin orta kesimlerindeki Nusayrat ve Şatı mülteci kampları, gece boyunca İsrail savaş uçakları tarafından yoğun şekilde bombalandı. Kentin doğu kesimleri de İsrail topçu ateşi altında kaldı.

WAFA haber ajansının bildirdiğine göre, Gazze'nin güneyindeki Rafah bölgesine yapılan İsrail savaş uçaklarının saldırılarında da ölü ve yaralılar bulunuyor.

Ayrıca, kentin batısındaki Rimal Mahallesi'nde bir ev, İsrail saldırısı sonucu vurularak 8 kişi yaşamını yitirdi.

Bakmadan Geçme