İsrail güçleri, Batı Şeria'da 1 Filistinliyi yaraladı, bazı kişileri gözaltına aldı

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus ve Tulkerim kentlerindeki kamplara düzenlediği baskında 1 Filistinliyi yaraladı, bazı kişileri gözaltına aldı.

İsrail güçleri, Batı Şeria'da 1 Filistinliyi yaraladı, bazı kişileri gözaltına aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamaya göre, İsrail askerlerinin Nablus'taki Asker Mülteci Kampı ile El-Cebel eş-Şimali bölgesine düzenlediği baskında göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullandı.

Baskında, bir kişi mermiyle yaralandı, 44 kişi ise gazdan etkilendi.

Filistin devlet radyosuna göre ise İsrail güçlerinin Asker Mülteci Kampına baskını sırasında 4 Mayıs'taki baskında öldürülen Filistinli Hasan el-Kattani'nin evinde bazı ölçümler yaptı.

Ayrıca İsrail ordusunun, İsrail hedeflerine ateş açmakla suçladığı ve 7 Mart'ta öldürülen Abdulfettah Haruşa'ya ait evi de yıkmayı planladığı kaydedildi.

Evleri tahrip etti

Radyonun haberinde ayrıca 50'den fazla askeri aracın Tulkerim'deki Nur Şems Kampı'nı çevreleyerek girişlerini kapattıktan sonra buradaki mahalle ve evlere baskın düzenlemeye başladığı aktarıldı.

Bazı evleri tahrip edip, duvarlarını yıkan ve eşyaları kullanılmaz hale getiren İsrail askerlerinin, 3 Filistinli genci gözaltına aldığı belirtildi.

İslami Cihad Hareketinin askeri kanadı olan Kudüs Seriyyeleri'nin Tulkerim Birliği'nden yapılan yazılı açıklamada ise İsrail askerlerinin, Nur Şems Kampı'nda bazı mensuplarına yönelik suikast girişiminde bulunduğu ancak başarısız olduğu kaydedildi.

İsrail ordusu: Bir asker yaralandı

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada ise ordu, İç İstihbarat Teşkilatı Shin-Bet (Şabak) ve Sınır Muhafızlarının gece geç saatlerde Nur Şems Kampı'na "ortak operasyon" düzenlediği duyuruldu.

Operasyon sırasında ağır silahlarla ateş açıldığı, patlayıcılar atıldığı ve ateşle karşılık verildiği iddia edilen açıklamada, bir İsrail askerinin yaralandığı bildirildi.

İsrail ordusu ayrıca Batı Şeria'nın farklı kesimlerinde 5 Filistinlinin gözaltına alındığını açıkladı.

Filistin Dışişleri Bakanlığından uluslararası topluma "Filistin'e ziyaret" çağrısı

Filistin Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada ise İsrail ordusunun bu sabah Nur Şems Kampı'ndaki gibi Filistin belde ve şehirlerine saldırıları, "Filistinlilere ve mülklerine yönelik tacizler için bir tiyatro sahnesine" dönüştürdüğü ifade edildi.

Bakanlık açıklamasında, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi dahil, uluslararası topluma, "Filistinlilerin maruz kaldığı uygulamalara, Yahudi yerleşimine, zulüm ve eziyete, apartheid rejimine tanık olmak için" işgal altındaki Filistin topraklarını ziyaret çağrısı yapıldı.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te sık sık evlere baskın düzenleyen İsrail güçleri, çeşitli suçlamalarla Filistinlileri gözaltına alıyor.

İsrail ordusunun baskınına tepki gösteren bölge sakini Filistinliler ile askerler arasında zaman zaman çatışmalar yaşanıyor.

Bakmadan Geçme